Sera gazı emisyon raporlama iç denetim soruları

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Merhaba,

Elinde sera gazı emisyonların raporlama dönemleri için yapılan iç denetim soruları örneği olan varsa yardımcı olabilir mi?

Üyeler Görebilir
Merhaba Murat bey ; İç tetkik ve Prosedür hazırlamam istendi fakat bunlarla ilgili bi veriye ulaşamadım . Nasıl hazırlanacağı hakkında bilgi alabilir miyim ?

Üyeler Görebilir
Bu paylaştığım kaynaklar size çok faydalı olacaktır fakat ilk adım olarak yetkilendirilmiş kuruluş ile anlaşıp stratejik analiz yapılması gerekiyor sonrasındaki prosedür onlar tarafından sizlere söylenicektir. Yine sorularınız olursa sorun mutlaka sancılı bir süreç elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Teşekkürler Murat bey . 2015 VE 2016 emisyon raporum doğrulandı sıra 2017 de . 8 tane tesisim var ilk defa yaptığım için doğrulama sonucu etkilemeyecek eksiklerim çıktı dediğiniz gibi zor bir süreç .

Üyeler Görebilir
Sera gazı yönetmeliği gereği iç denetim programı yapılıp soruların hazırlanması gerekiyor yanlış bilmiyorsam bu sorulardan bahsetmiştim.

Üyeler Görebilir
iç denetim programından benim anladığım,

her sabah sayaç verileri kazan ustaları tarafından okunur ve not edilir, Usta başı tarafından A formuna işlenir. A formu elektrik mühendisi tarafından kontrol edilir gibi gibi.

Üyeler Görebilir
İç tetkik planı yapmadım ben de. onun yerine iç tetkik ile "yılda bir kez" ibaresi koydum sadece. İç tetkik soru listesi hazırlarken her bir faaliyet için soru üretmeniz gerekmektedir. Risk analizin de ki her bir maddeyi soruya çevirebilirsiniz.