Sera Gazı Emisyon Raporu

Üyeler Görebilir
İyi günler, ISO 14064-1:2018 Kuruluşların hazırlamış olduğu emisyon gazı raporunun hazırlanması ile ilgili örnek bir çalışma yapan var mı ? Ya da bu konu ile ilgili hesaplama yöntemlerini örnekleyebilir misiniz ? Doküman desteği veya örnek çalışmalar paylaşılırsa bu konuda hepimiz bilgilendirilmiş oluruz. İyi çalışmalar.

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Murat ÇelebiMurat bey, bakanlığın kılavuzu bakanlığın yayınlamış olduğu yönetmelik ile çıkmış olabilir. 14064-1:2006 yılı ile ilan edilmiş ve revizyonu ile 2018 olarak revize edilmiştir. Benim bu stanadart kapsamında rapor hazırlayıp bu raporu doğrulama yapan bir yetkilendirilmiş kuruluşa sunmuş mu veya hazırlarken hangi dokümandan yararlanmış, bunlarla ilgili bilgisi olan varsa bizimle paylaşmasını istedim.

Üyeler Görebilir
Merhaba, yasal olarak takip edilen ya da hesaplanan sera gazı ile ISO 14064 kapsamında hesaplananlar birbirinden farklı, onu belirterek başlamak isterim.
ISO 14064-1-2018 revizyonunda 2006'ya göre ana değişiklik Scope 3 emisyonlarının da hesaplanma zorunluluğu oldu. Diğer gereklilikler genel olarak aynı. Gizli bilgiler sebebiyle rapor örneği paylaşamıyorum.
Hesaplamalar için
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
adresinde yer alan araçlar yardımcı olacaktır.