• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

sıfır atık (zero waste)

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nisan 2009
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Sıfır atıklarla ilgili bildiklerimizi burada paylaşalım arkadaşlar.Önemli bir konu bu konuda yapılan çalışmalar makaleler varsa ekleyelim.


bazı siteler ekliyorum ilgilenen arkadaşlar için;

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Doglogo.jpg
 
merhabalar ;

sıfır atık; oluşan katı atığın tamamının geri dönüşüm veya yeniden kullanma yöntemleri ile değerlendirilmesidir. katı atığın içerisndeki kağıt karton plastik cam gibi ayrışabilen atıkalrın ayrıştırılıp yeniden ekonomiye ham madde olarak kullanılmasıdır. geriye evsel nitelikli organik atıklar kalır. bunlarıda kompost tesislerinde işleyerek toprak iyeleştirici yan ürün olarak doğaya tekrar kazandırılır. bu döngü bu şekilde kurulursa oluşan tüm atıklar bu döngü içersinde yeniden değerlendirilir ve atılacak çevreye zarar verecek bir atık kalmaz ortada. bu teorik olarak bu şekilde. Ancak ülkemizin ekonomik ve sosyo-kültürel yapısını inceledğimizde sıfır atık kavramı için çok gerilerde olduğumuzu görürüz. bu mümkün değil mi diye sorarsanız tabiki mümkün. işte almanya şu an sıfır atık kavramını en iyi çalıştıran işleten ülke. Ancak Almanyada 1970 li yıllarda 5000 tane düzenli depolama tesisi olduğunu biliyormuydunuz. şimdi ise 10-15 tane düzenli depolama tesisi mevcut. bu kıyas bile yeterli arkadaşlar. merdivenin çıkacağımız çok basamağı var.

katı atıkların bertaraf edilmesinin en ekonomik ve en hızlı yolu düzenli depolama tesisleri ile mümkündür. hem ilk yatırım maliyeti hemde işletme maliyetleri düşüktür. biz ülke olarak bu basamağa bir çıkalım diğer basamakalar hedefimizde zaten. saygılarımla.
 
Üst