Sifir atik

Üyeler Görebilir
MERHABA;

soracağım soru eski bir bilgi olabilir ama net bir cevabını bulamadım şimdiden kusura bakmayın eski bir bilgi ise.

Sıfır atık sisteminde 2023 yılında bir beyan yapıyorduk ocak ve temmuz ayı arasında artık öyle birşey yok mu ? sistemi kurcaladım beyan yapılacak yeri bulamadım.

bu beyanın artık olmayacağına dair de bir yazı bulamadım.

yardımcı olur musunuz?

teşekkürler.

Üyeler Görebilir
Artık beyan yapılmıyor. Aynı şekilde EÇBS üzerinden gelen miktar bilgilerini kayıt ediyor ve tartım faturalarını 5 yıl boyunca saklıyorsunuz.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Merhaba,
Sıfır atık yönetmeliğine göre belge alacak tesisler konusunda çelişkide kaldık. Yorumlarınızı bekliyorum. Şöyle ki; Sıfır atık yönetmeliği Ek 1 listesinde 3. Grupta ÇED Yönetmeliği Ek-2 Listesinde Yer Alan Sanayi Tesisleri ifadesi bulunmaktadır. Zeytin yağı üretim tesisimiz var, bu tesis ÇED yönetmeliği Ek2 26 (a) kapsamında bu durumda Sıfır atık belgesi alma yükümlülüğü olduğunu düşünüyoruz. Lakin Sıfır atık yönetmeliğinde "Sanayi Tesisleri" ibaresi kafamızı karıştırıyor. Acaba bu ifadeyle belli tesisler mi ifade edilmek isteniyor. Neden "ÇED Yönetmeliği Ek 2 listesinde yer alan tesisler" denilmemiş.

Üyeler Görebilir

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251222_124944_Chrome.webp
    Screenshot_20251222_124944_Chrome.webp
    108 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_20251222_124826_Chrome.webp
    Screenshot_20251222_124826_Chrome.webp
    168.5 KB · Görüntüleme: 4