• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sosyal sorumluluk projesi

meyveolankiraz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şubat 2017
Firma
Çevre Mühendisliği
Merhabalar,
Çevre Mühendisliği 3. Sinif öğrencisiyim. Sosyal sorumluluk dersinde bir proje hazırlamam gerekiyor. Ben herkes için faydası olabilecek bir konu hakkında çalışmamı yürütmek istiyorum. Aklıma bir kaç konu geliyor ama henüz emin değilim. Bana yardımcı olur musunuz?Bir kac makale okuyup direkt olarak sunum yapmak yerine benim de doğaya bir katkım olsun istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Fikirlerim arasında sokak hayvanları için yuva ve yiyecek ihtiyacını karşılamak adına birşeyler yapmak var.Fakat Çevre Mühendisliği ile ilgili bir konu değil diye sorun olur mu bilemedim.Ayni zamanda göl restorasyonu üzerine çalışma yapmak istiyorum ama hocanın elle tutulur birseyler yapmamı isterse bu fikrim ne yazık ki fikir olarak kalacak çünkü bu konuda sadece bilgi paylaşımı yapabilirim.
 
Evlerden çıkan ambalaj atıklarından pek ala barınak yapılabilir :)
ben olsam bir de güzel bir barınak yaparım süslü püslü plastik sepet vb. meteryaller kullanarak,
plastik atıklardan (pet şişe vb...) ev hanımlarının el yapımı dekoratif ürünleri yapması da olabilir, satışı bile yapılabilir bunların.
ahh benim öğrenciliğime denk gelecekti bu ders :)

Okullarda iş eğitimi dersleri var mı hala bilmiyorum ama, okullardan ambalaj atığı çok çıkar, öğrencilerin atıkları değerlendirerek yeni ürünler üretmesi olabilir.

en meşhur sosyal sorumluluk projelerinden biri mavi kapak toplayarak tekerlekli sandalye almaktı.
Cam şişeler için de bu tarz birşey yapılabilir.Cam geri kazanımı yapan firmalarla iletişime geçin kampüsünüze kumbara koysunlar, biriken atık miktarına göre bir karşılık alınabilir (nesne anlamında karşılık) gibi gibi...
 
Üst