• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Surekli olcum cihazi

ozkan.zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Haziran 2014
Firma
cevre
Seose tabi tesis gfbsi var cevre izni asamasinda valilik tespit yapilacak surekli olcum cihazi takdirmak icin bi sure var mi
 
Öncelikle seös tebliği kapsamında fizibilite raporunu hazırlayıp il müdürlüğüne onaylatın çevre izni kapsamında onaylı fiz. raporunu isteyebilirler. seös genelgesinde belirlenen süreler içinde sistemi kurmuş olmak gerekiyor. Tabi burası Türkiye, bakanlık kendi sistemini kurmuş mu acaba, veriler nereye aktarılacak bilmiyorum.
 
@realastala


Tebliğdeki bu maddeyi geri kazanım olan bir tesisime yazdım. Tesisim ise derki;
hangi mevzuatın hangi maddesi sebebiyle Seös’ e tabi oluyoruz :S :S :S
 
Tesis yonga levha uretiyor ve 40 MW yakmagucu var yakit dogal gaz ve odun atigi gazlarin kutlesel debisi bi raporda 1 digerinde 11
 
@ozkan.zeynep

Sanırım tesisinizin Atıkların Yakılmasına İlişkin Yönetmelik kapsamında; beraber yakma tesisi olarak değerlendirilmesi lazım... Bu durumda da lisans alınması gerekli, yakma sisteminin yönetmelikteki şartları sağlaması lazım, bu kapsamda sürekli ölçümlerinde gerçekleştirilmesi lazım...

Ayrıca birde yeni çıkarılan "
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
"ne bakmak lazım orada ne diyor..

Ama benim anlamadığım konu şu; tesisle ilgili ölçüm yapılmış, hatta sanırım 2 farklı ölçüm yapılmış... bu hususların raporlarda yer alıyor olması lazım...
 
Bizim bacamızın ısıl değeri 2,5 mw olduğu için gerekmez dediler. 10 mw ve üzeri için istiyorlarmış. Sizce doğru mu?
 
evet doğrudur eğer ki tabi olunan ölçümü yapılan parametrelerin sınır değerleri ile ilgili sıkıntı yok ise sanayi kaynaklı hava kirliliği kontrolü yönetmeliği ekler kısmı ve sürekli emisyon ölçümleri tebliğ size yol gösterecektir.
 
Merhabalar , konudan biraz sapacak ama ; gaz ölçüm cihazının ölçtüğü gaz değeriyle ilgili bir sorum olacak. Metan gazının %LEL cinsinden (-) negatif çıkması (örn: -2,6 %LEL ) ne anlama gelir. Yine H2S in ppm cinsinden (-) çıkması ne anlama gelir.
 
@Gülce Somaklar


Cihazınızda Sorun var Firmayı arayabilrsiniz yada cihazın markasını ve modelini söyleyin ne yapmanız gerektiğini ona göre söyleyebilirim...
 
ALP TEKNİK KONTROL SİSTEMLERİ TİC. VE LTD. ŞTİ. SEÖS tebliği'nde ve SEÖS sistemlerinin izlenmesine ilgin genelgede yer alan tüm maddeleri sağlamaktadır.
Firmamız ABB' nin Türkiye de ki tek distrübitörü olarak faaliyet göstermektedir.
Bu kapsamda emisyon ve toz cihazlarının kurulumu, kurulum sonrası cihazlarının bakımı, KGS3 testleri ve teknik servis işlemlerini yapmaktadır.
Çevre Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS)' nin Çevrimiçi İzlenmesi Genelgesi' nin uygulamasını Envitech/Winemag programıyla sağlamaktadır.
Hizmet verilen 295 firmanın SEÖS Tebliğine tabi 49' unda bulunan toplam 97 bacanın Çevre Bakanlığı' a veri aktarımı başarıyla gerçekleşmektedir.
 
Üst