Tam zamanlı çalışan çevre mühendisleri i̇ki tesise bakabiliyor mu ?

Üyeler Görebilir
Merhabalar ,
Çalıştığım tekstil firmasının ayrıca dar dokuma üzerine faaliyet gösteren bir tesisi daha bulunmakta. Tesisler aynı kişiye ait ancak isim ve vergi levhaları farklı . EÇBS sisteminde de tekstil fabrikasının tesis sorumlusu olarak ben kayıtlıyım . Aynı şekilde EÇBS üzerinde diğer tesise de bakabiliyor muyum ? Yada bakabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekmektedir ?

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Hayır bakmanız mümkün değildir. Eğer vergi numarası aynı olsaydı ÇYB kurarak çözüm bulunabilirdi. Mevzuat da öyle söyler:
1754900834599.webp

Farklı vergi numarası için Çevre Yönetim Birimi işe yaramaz. Bu durumda siz bir tesise bakarken, diğer için çevre danışmanlık hizmeti alabilir ya da bünyelerine çevre mühendisi alabilirler.

Dipnot: Bahsettiğim konular, E-Yeterlik üzerinden yapılan atamalar için geçerlidir. İşletmenin tabi ki EÇBS üzerinden yetkilisi olabilirsiniz ama E-Yeterlik üzerinden atamanız yapılamaz. Sistem bunu engeller.

Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Cem Yılmaz@Cem Yılmaz dipnotu bende yeni farkettim :) . Bu arada şu anda çalıştığım firma çed kapsam dışı . Yanlış anlamadıysam ben dar dokuma yapılan tesisimize EÇBS'de tesis sorumlusu olabiliyorum sadece değil mi ? Ayrıca Çed kapsam dışı tesise neden E-Yeterlilik ataması yapılmıyor ?(çok saçma bir soru sormuş olabilirim ancak mesleğe yeni başladım sayılır mazur görün lütfen )

Üyeler Görebilir
Bahar SarıözKonu epey karıştı, genel hatlarıyla özetleyeyim.
-ÇED Kapsam Dışı olup olmamasının hiçbir önemi yoktur.
-EÇBS sistemi üzerinden istediğiniz kişiyi, istediğiniz kadar kişiye "Yetkili" atayabilirsiniz. Örneğin; istersem tesisin güvenlik görevlisini ya da babamı bile EÇBS 'de yetkili atayabilirim.
-Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında olan tesislerin, E-Yeterlik üzerinden çevre mühendisine atanmış olması gerekmektedir. Bu mühendis EK-2 kapsamındaysa bünyede olabilir, danışman olabilir, ÇYB olabilir. Eğer EK-1 kapsamında bir tesis iseniz danışmanlık firması ya da ÇYB zorunludur. Tek başınıza hizmet veremezsiniz.
-E-Yeterlik sistemi üzerinden atamanız yapılmadığı sürece, E-izin uygulamasını kullanamazsınız. Bunun dışındaki uygulamaların, E-Yeterlik ile bağlantısı bulunmamaktadır. Sadece EÇBS yetkisi alarak diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
-SGK girdiniz hangi firmada 21.43 ile yapılmış ise; E-Yeterlik sistemi üzerinden o tesise atamanızın yapılmasını öneririm. Bu sayede çalışma süreniz otomatik olarak tecrübe olarak işleyecektir.

Tam zamanlı çevre mühendisi nasıl E-Yeterlik üzerinden atanır derseniz:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

İyi çalışmalar dilerim.

Üyeler Görebilir
Cem YılmazCem bey teşekkürler paylaşımınız için . Ben firmada eçbs'de e yeterlilik üzerinden yetki değişikliği ile başvurusunu yapıp en son oluşturulan dilekçeyi firmanın kayıtlı olduğu il çevre müd. göndermiştim. Paylaştığınız yazıdaki gibi bir atama yapılmadı sadece dilekçe ile yetkili değişikliği adımlarını uyguladım . Şu an tesis yetkilisi/yetkilendirilmiş çevre müh. sekmesine tıkladığımda ben çıkıyorum . Kendi kendime tesiste tam zamanlı çalışan olarak atama mı yapmalıyım ? Hem yetkilisi hemde tam zamanlı çalışanı olabiliyor muyuz sistemde .