Tasarım önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (7016)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba,

Kanalizasyon sistemi olmayan bir yerleşim yerinde, 300 nüfus için foseptik mi paket arıtım mi daha uygun olur ? Yerel idareyle görüşmede altyapı çalışmalarının yeni basladigi belirtildi, bir süre daha kanalizasyon bağlantısı olmayacak. Arazi eğimli, düşük kota paket SBR kurulumu 50m3/gün tasarımla uygun olduğunu düşündüm. Bir yandan foseptik de bir opsiyon ama müstakil konutlar olacağı için daha önce tasarlamadigim bir sistem, toplamasi ana tanka iletmesi, çukurun temizlenmesi vs. maliyet etkin olur mu ? Görüşleriniz için teşekkür ederim.

Üyeler Görebilir
Merhabalar,

Kanal olmayan bir yere yerel yönetim evsel atıksularının biriktirildiği fosseptikten ücretsiz bir şekilde alıyorlar. Evsel atıksuyunun 1500 m3/ay. Bir vidanjör ortalama olarak 20 m3 alıyor. Buda demek oluyor ki vidanjör size ayda 75 kere gelmesi gerekiyor. Buda günde 2,5 sefer demek. Bu hiç sürdürebilir bir durum değil. Sürdürebilir olsa en mantıklı ve ucuz çözüm yolu bu olurdu.

Arıtma kurulumu işletilmesi vs. derken daha maliyetli olacağı kesin. Fakat tek çözüm yolu bu gibi duruyor. Deşarj yeri var mı yakınlarda bilmiyorum. Fakat Küçük bir biyolojik arıtma mantılı olur. SBR yapmayın çünkü çok profesyönel işletmek gerekiyor. Zaten debi ve kirlilik yükü tamamen evsel atıksu kaynaklı olduğu için çok büyük hacimler çıkmayacaktır.

Nihayetinde. Bence Bir ön sepet ızgara tarzı kaba pislikler için sonrasında havalandırma havuzu + çöktürme havuzu olarak arıtma bitirilebilir.

Hatta değerlendirilmek istenirse ilgili yönetmelikteki şartları sağlayarak sulama suyu olarak kullanılabilir.

Üyeler Görebilir
Kubilay Bey,
Hesaplarda, belirttiğiniz gibi çıktı değerlerim düşük kalıyor, gelecek projeksiyonunda 2 katı nüfus yükünde dahi mütevazi bir biyolojik artıma sorunu çözecek gibi. Değerli görüşünüz ve öneriniz için teşekkür ederim. Saygılar,