Tat - beledi̇ye sözleşmeleri̇ hakkinda

Üyeler Görebilir
Merhaba Sayın Çevre Mühendisleri,

Toplama - Ayırma Tesisleri ile Belediyeler arasında imzalanan Ambalaj Atıklarını Toplama ve Ayırma Sözleşmeleri kapsamında şuan da sistemde çok ciddi zararlar ile toplama yapılmaktadır.

Bu ihalelerin şartlarını gündeme getiren veya ihalesini fesh eden firma var mı?

Var ise hangi şartlar üzerinden bu ihaleleri fesh ettiler?

Konu hakkında yardımcı olabilecek veya tecrübelerini paylaşabilecek olanlar var mı?
 
Üyeler Görebilir
İhale şartnamesi üzerinde bulunan maddelere göre geçerli olabilecek maddeye istinaden fesih gerçekleştirilebilir. İhale şekline göre iki tarafta fesih uygulayabileceği gibi zarar durumuna göre ek süre vb. uzatmalarda olabilir. Buradan kesin bir cevap çıkacağını sanmıyorum.
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar, konu ihale feshi fakat benim merak ettiğim "çok ciddi zararlar" 'a sebep olan faktörler neler olmuştur ? Bunu (zararı) önlemeye yönelik ve TAT'ların ayakta durabilmesiyle ilgili birimler ne tür önlemler alabilir?
 
Üyeler Görebilir
Gokhan DŞuan da hem belediyelerin hemde bakanlığın düşüncesi TAT firmalarının batması yönünde hareketler oluyor. Marketler, satış noktaları vb. yerler atıklarını satabilirken belediyelerin elinde sadece sitelerden çıkan çöpler kalmıştır. Fakat bu durumu belediyeler kabul etmeyip her şeyin mükemmel olduğundan bahsetmektedir. Sözleşmeyi fesh etmek istediğimizde ise önümüze belediyenin uğrayacağı zararlar ile alakalı maddeleri sunmaktadırlar.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Yeni çıkan güncellenen yönetmelikler ile birlikte belediyelerin sıfır atık belgesi, Atık toplama merkezi gibi yerleri yoksa ve marketlerin sıfır atık belgeleri varsa istediği lisanslı firmaya atıklarını satabilir. Yeni yönetmelikler öncesinde azda olsa marketlerin önü kesilip belediyeler toplayabiliyordu fakat şu anda sıfır atık belgesi olayıyla atık miktarları azaldı. Şu anda belediyeler sıfır atık kapsamında atık toplama noktaları ile şehirdeki atıkları toplamaya çalışıyor. @Mehmet Yıldırım Gündüz Bey bahsettiğiniz olay ile ilgili belediye zarara uğruyor olabilir sizlerde piyasada hurda fiyatlarındaki değişim, nakliye, toplama, işçi maliyeti gibi artan masraflarınızı belirterek gerekli orta yolu bulmaya çalışabilir yada şartnamede bunları özetleyecek madde varsa bu maddeye istinaden fesih isteyebilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
Şahsi görüşüm; işçilik, akaryakıt, sarf malzemeler, sıfır atık yönetmeliği vs .. bunlardan ziyade fesih için mucbir sebep/sebeplerin oluşmuş olması gerekmektedir. Bu sebepler de ihale dosyasında teknik veya idari şartnamede, sözleşmede belirtilmiştir diye düşünüyorum. Bunların hiç biri fesih için geçerli sebep oluşturmuyorsa, yüklenici sözleşme için vermiş olduğu kesin teminat tutarını gözden çıkararak, fesih konusunda da ayrıca bir yaptırım varsa bunlara peşinen katlanarak tek taraflı fesih yoluna gidebilir. İdare feshi geçerli görmez ise de iş mahkemeye taşınacaktır.
Tabi ki bunları yapmadan evvel ilgili idare ile görüşülerek durumun tüm detaylarının aktarılması ve bir çözüm bulma yoluna gidilerek her iki taraf içinde işin sürdürülebilir olması adına akıl yürütülmesi daha uygun olacaktır.
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Üst