Tat belgesi (Metal Hurda Alım satım )

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan hzn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar. Tat belgesi kafamı cok karıstırdı sizlerden bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız cok sevinirim. Hurda alım satımı yapmak icin firmamizi actik fakat ben hic bir sekilde hurdalar ile yakın temasda degilim yani x bir fabrikadan teklif ile alıp anlastigim hurdacıya satış sağlamak icin actım. Fakat benim metal hurda alım satımı yapabilmem icin Tat belgesine ihtiyacımın oldugu soylendi. Bende Taekden egitime katildim sertifikami aldim radyasyon olcum cihazimi aldim. Cevre bakanligina basvurumu yaptim harcimida yatirdim fakat gelen memur arkadaslar ofis ortami oldugu icin lisansi veremeceklerini soylediler. Benden bir depo kiralamami icini uygun sekilde tamamlami ced basvurusu ustune birde iski basvurusu yapmami istediler ama ben stoklu bir calisma yapmiyorum hurda ayrimi yapmiyorum direk anlastigim fabrikadan hurdaciya satis ayni gun yapilmakta sadece irsaliyemi kesiyorum. Bunun icinde benim depo tutmam gereklimidir yada fatura kesebilmem icin sadece TAT belgesimi almam gerekir yada benim gibi aracılar icin baska tur izin belgesi varmidir acaba ??
 
Üyeler Görebilir
Merhaba,

Öncelikle ÇMNet'e hoş geldiniz. TAT Belgesini almak için İl Müdürlüğünüzün sitesinde yer alan "Fiziki Şartlar" kısmının sağlanması gerekmektedir.
İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Web Sitesinde ilgili kısım:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


Siz TAT olmak istediğinizi belirttiğiniz için, bu şartları sağlamadan maalesef belgeyi vermeleri imkansızdır. Bir ihtimal şöyle bir çözüm olabilir; atıkları taşıdığınız araç için aşağıdaki yönetmeliğin 14. Maddesinde belirtilen şartlar sağlanarak atık taşıma lisası alınabilir:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


Bu durumda firmalardan aldığınız atıklar için "taşıma irsaliyesi" kesip, atığı lisanslı tesise götürebilirsiniz. Sizden belge talep ettiklerinde kendi taşıma lisansınız + götürdüğünüz firmanın belgesini iletebilirsiniz. Tabi bunlar sadece varsayım, fikir vermek amacıyla yazıyorum. İl Müdürlüğü bu duruma nasıl yaklaşır, en azından telefon ile sorup ona göre yol haritası çizmek gerekir. Ancak bunun dışında almak istediğiniz Toplama-Ayırma Belgesi ya da herhangi geri kazanım lisansı için fiziksel şartlar kesin olarak belirlenmiştir.
 
Üst