• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

TAT belgesi yenileme

Nagihan Özgümüş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Nisan 2019
Firma
yok
Merhaba haziran ayında tat belgesinin süresi dolmuş bir tesis mevcut tesis 1000 metre kareden düşük bir alanda çalışmakta yeni çıkan yönetmeliğe göre yapmamız gereken adımlar nelerdir
 
bunun oncesınde 1000m2 nasıl lısans verdıler ? yenı cıkan yonetmelıgı gore tek cıns atık grubundan lısans almanız gereklı plastık grubu veya kagıt karton grubu
 
TAT belgesi kalkıyor. Artık EK-2 kapsamında lisansa tabi tutulacaklar. Kapasitesini belirleyip, faaliyetine göre lisans başvurusu yapmanız lazım. Sanayi sitesi, organize sanayi gibi sitelerde, koruma vs. olan, 1000 m2 şartı aranmıyor artık.
 
Nagihan ÖzgümüşÜstad Merhaba,

Durumu toparlayalım. Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi kaldırıldı ve firmalar lisans almak zorunda. Lisans alabilmek için aşağıda yer alan adımları takip etmek gerekir;

1- Gerekli olan fiziksel şartları sağlamanız
2- ÇED görüşü, kapasite raporu ve benzeri belgeleri almak
3- Gerekli bilgi ve belgeleri sağladıktan sonra il müdürlüğü uygunluk yazısına başvuru yapmak
4- İl müdürlüğü uygunluk yazısı aldıktan sonra geçici faaliyet belgesine başvuru yapmak

Gerekli olan fiziksel şartlara ulaşabilirsiniz:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Mutlaka yönetmelikleri okuyun. Yönetmelikler bizim pusulamızdır. Okumanız gereken yönetmelikler;

- Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik
- Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği
- Atık Yönetimi Yönetmeliği

İyi çalışmalar.
 
Tuğçenur ArıcanÜstad Merhaba,
İlgili yönetmeliğin 13. Maddesinin 1. Fıkrasının (b) bendinde ifade yer almaktadır:

Screenshot_20211122-100601_Chrome.jpg

Karışık olarak toplama yapmayacak ile organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri ve benzeri yönetim alanlarında kurulu bulunan toplama ayırma tesislerinde m2 şartı aranmayacak. Ambalaj atıklarını atıklarını karışık toplayacak tesislerde merhaba şartı bulunmaktadır. Diğer yandan toplama ayırma tesisleri için fiziksel şartlarda şu ifade yer almaktadır:

Screenshot_20211122-100654_Office.jpg

Siz karışık olarak atık toplamayacaksanız m2 şartı aranmayacaktır. Yine de il çevre müdürlüğüne şivayen görüş sormakta fayda vardır.
 
Olgaç Sürmelihindi@Olgaç Sürmelihindi Olgaç Bey, size bir sorum olacaktı ; Ambalaj atığı toplama-ayırma tesisi çevre izin ve lisans sürecini yürütüyorum ;180 gün geçtiği için uygunluk yazısı başvurumu yaptım fakat e-izin sisteminde il müdürlüğü uygunluk sekmesinden başvurumu gerçekleştirdim ; GFB başvurusu üzerinden mi yapmalıydım.?
 
Önceki cevapları görüntüle…
begüm acayÜstadım Merhaba,
Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında izin/lisans yenileme işlemlerine 180 gün önceden başlatmanı, gerekir. Bu süreden en az 2 ay önce il müdürlüğü uygunluk yazısını ve diğer belgeleri ( emisyon ölçüm raporu ve valilik tespit raporu gibi) tamamlamanız gerekir. 180 günlük süreyi geçmezseniz geçici faaliyet belgesi işlemleri uygulanmadan yenileme işlemlerini tamamlarsınız. Ancak 180 günlük süreyi geçirirseniz işlemlere geçici faaliyet belgesinden alınmak üzere başlarsınız.

İlgili kaynak: Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'nin 11. Maddesinin 1. Fıkrasının b ve d bentleri;

Screenshot_20211213-124037_Chrome.jpg

Screenshot_20211213-124024_Chrome.jpg
 
Anonim (724c)Üstad Merhaba,

Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine sahip firmalar belge geçerlilik süresi sona erdikten sonra gerekli fiziksel şartları sağladıktan sonra çevre lisansı almaları gerekir. Çalıştığınız firmanızın ambalaj atığı toplama ayırma lisansı veya tehlikesiz atık geri kazanım lisansı varsa bu lisanslardan farklı olarak almak istiyorsanız tehlikesiz atık toplama ayırma lisansına başvuru yapılması gerekir. Çünkü lisanslar arasında sağlaması gereken fiziksel şartlar farklılık gösterebilmektedir.

Ayrıca "Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik" incelendiğinde ambalaj veya tehlikesiz atık geri kazanım lisansına sahip firmaların doğrudan atık üreticisinden atık alamayacakları sonucu çıkmaktadır. Bu durum tamamen benim görüşüm. Bu tür firmalar direk atık üreticisinden atık alacaksa toplama ayırma lisansının alınmasının bir faydası bulunmayacaktır.

Siz yine bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğüne görüş sormanızda fayda bulunmaktadır.
 
Merhabalar, mevcut TAT belgesinin geçerliliği devam eden tesisler süresi bitinceye kadar eski belgelerini ve kodlarını kullanmaya devam edilebileceği yönetmelikte belirtilmektedir. Ancak geçerliliği devam TAT'nin unvan değişikliği olursa yeni yönetmeliğe göre mi işlemler devam edecek? Bilgisi olan var mı?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
mürvetMerhabalar,
Yönetmeliğin 5. Bölüm'de
(2) Mevcut izinli tehlikesiz atık toplama ayırma tesisleri;

a) Tesislerine, 1/1/2022 tarihinden itibaren EK-1’de yer alan atık kodları dışında atık kabul etmemekle,

b) Tesislerinde EK-1’de yer alan atık kodlarından farklı kodda atıkların bulunması halinde, mevcut izin süresini aşmamak koşuluyla bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç bir yıl içerisinde söz konusu atıkların tamamını çevre lisanslı atık işleme tesislerine göndermekle,

yükümlüdür.

(3) Bu Yönetmelik ile belirlenen koşullara, bu maddede verilen süreler içerisinde uyum sağlayamayan mevcut izinli tehlikesiz atık toplama ayırma tesisleri için 12 nci madde çerçevesinde kapatma planı sunularak iş ve işlemler yürütülür ve izin belgesi iptal edilir.
 
Üst