Tat firması bildirimleri

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar biri bana Allah aşkına bi söylesin;
Tıbbi atık bildirimi, jeneratör bildirimi, atık yağ bildirimi, kirlenmiş sahalar ile ilgili bildirim TAT firmalarını kapsamıyor mu yahu!!!!
kapsamıyor ise hangi gerekçe ile....
Şubat ayı sonuna kadar dilekçe ile verilmesi gereken bu bildirimler bence TAT Firmalarını da kapsıyor. Lütfen bilenler bana yardım edin kafayı yemek üzereyim gerçekten. :( :( :(
 
Üyeler Görebilir
@funda bülbül

Sırayla gidelim, Jeneratör varsa bununla ilgili beyan yapmak zorundasınız.

Atık Yağ Beyanı; Şubat Ayı sonuna kadar, yağ oluşmasa dahi yapılmak zorunda.

Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Beyanı; Mart Ayı sonuna kadar sistemden yapılmak zorunda.

Tıbbi Atık Beyanı'nı ilk kez duyuyorum zaten atık beyanında yer veriyorsunuz.

Kirlenmiş Sahalar ile ilgili formu doldurmadan önce "Toprak Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliği"nde geçen faaliyetlere bakmanızı öneririm. Eğer ki kapsama giriyorsanız; yaparsınız.

Atıksu Arıtma Tesisi bildirimi yapmanız gerek. 31 Ocak 2018'e kadar sistem üzerinden AAT sekmesini açtırarak; atıksuya ne yapıyorsanız detaylıca belirtmeniz gerekli.
 
Üyeler Görebilir
MERHABALAR BENDE TAT FİRMASINDA YENİ ÇALIŞMAYA BAŞLADIM FAKAT BENİM BU KONU HAKKINDA PEK FİKRİM YOK AMA ÖĞRENMEK İSTERİM. ÖNCELİKLE BU BİLDİRİMLERİ NEYE DAYANARAK YAPIYORUZ YANİ YÖNETMELİKTEN İSE HANGİ YÖNETMELİK VE BİZİM TESİSİMİZDE TIBBİ ATIK, ATIK YAĞ OLUŞMAMAKTADIR BENİMDE BİLDİRİMDE BULUNMAM GEREKLİ MİDİR?
 
Üyeler Görebilir
@Seren Doğan

Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Beyanı için:
ATIK YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ

Atık Ambalaj Bildirimleri
AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

Atık Yağ Beyanları
ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

Jeneratör Bildirimi
SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
 
Üyeler Görebilir
Tamamen internet çağında, en değerli kabul edilen para bile bankalar arası tek tuşla işlem yapılırken, kağıt evrak kayıt ile bildirimin güncellenmesi gerekir. Atık yağ beyanının kaldırılacağını bakanlık eğitiminde söylemişlerdi 2 sene önce hala duruyor. Jeneratör kullanım beyanı zaten söyleyecek birşey yok. 1500 saat kullanan 500 saat altı dese kimse gelip bakmaz etmez :) Atık beyanı olması gerektiği gibi ambalaj beyan çıktılarının müdürlüğe sunulması da son yönetmelikle ortadan kalkmış. (Şubat ayının sonunda evrak kayıtta çalışanlara sorduğumda ben izine çıkıcam ne yapıyorlarsa yapsınlar diyorlardı :) )

Çok fazla kalem bildirim var ve bunların hızlı ve pratik çözümü online sistem ve yavaş yavaş geçiş sağlanıyor.
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar merhaba tat firması gfb süreci için eğitim planına ihtiyacım var. elinizde örnek mevcut mu? ya da neleri baz alarak hazırlamalıyız?
 
Üyeler Görebilir
Cem bey öncelikle paylaştığınız bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum .Benim çalıştığım tesisi tehlikesiz atık ve ambalaj atığı toplama ayırma tesisi paylaşmış olduğunuz biligilere istinaden sırayla gidecek olursak;
1-Atık beyan formunu MOTAT sistemi üzerinde doldurdum ve onayladı.Ek olarak endüstriyel atık formunu doldurmam gerekli midir pek fikrim yok ama tesisimzde prosesten kaynaklı tehlikeli ve tehlikesiz atık oluşmamaktadır.
2-Piyasaya mal sürmediğimizden dolayı ambalaj bilgi sistemi üzerinde herhangi bir işlem yapmam gereklimidir?
3-tesisimizde hiçbir şekilde atık yağ oluşmamaktadır bu madde herhangi bir işlem yapmam gerektiğni düşünmüyorum.
4-tesisimizde jeneratör bulunmamaktadır .
Vermiş olduğum bilgilerde herhangi bi yanlışlık varsa yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
 
Üyeler Görebilir
@Seren Doğan

Rica ederim, sonuçta forum sisteminin amacı bilgilerimizi paylaşmak. Sadece mevcut bilgiyi daha kolay hâle getirmeye çalışıyoruz. Sorularınıza gelecek olursak:

1-"Endüstriyel Atık Formu" ibaresini bilmiyorum, "Endüstriyel Atık Yönetim Planı"ndan mı bahsediyorsunuz acaba? Eğer öyleyse, tesisinizden hiç sunulmuş mu bunu öğrenmeniz gerek. Eğer ilk kez sunulacaksa, ivedilikle hazırlanmasını öneririm. Yeni yılın beyanını, Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasını da ekine koyarsanız onaylanmasa bile eksikliğinizi görmüş olursunuz. Toplamda 1-1,5 ay gibi süreçte onaylatırsınız.

2-Ambalaj üretiyorsanız EK-4 beyanını yapmanız gerekiyor. Ambalajlı ürün satıyor, nakliye ettiriyorsanız EK-5 beyanını yaptırmanız gerekiyor. Eğer sizinle hiçbir bağlantısı olmayan (ambalajlarda firmanızın ibaresi hiç geçmiyorsa) EK-6 beyanını yani tedarikçi beyanını yapmanız gerekiyor. Hiçbiri sizin şartlarınıza uymuyorsa, dilekçe ile il müdürlüğüne başvurarak muaf yazısı almanız gerekiyor.

3-Atık yağ oluşsa da oluşmasa da, Atık Yağ Beyan Formu'nu doldurmanız gerekiyor. Yani bir nevi, boş beyan yapmış olacaksınız. Zaten formda "Satın Almış Olduğunuz Yağlar" ve "Oluşan Atık Yağlar" adı altında iki kısım var. Gereken şekilde doldurursanız, dilekçe ile Şubat sonuna kadar iletmeniz yeterlidir. Zaten Endüstriyel nitelikli Atık Yağ oluşması durumunda, onun kategori analizini de yaptırmanız gerekmektedir.

4-Jeneratör bulunmuyorsa beyan yükümlülüğünüz yok. Ancak "her işim resmi olsun" diyorsanız; bir kereliğe mahsus olmak üzere il müdürlüğüne "Tesisimizde güç kesintilerinde kullanılmak üzere jeneratör bulunmamaktadır. Jeneratör kurulması hâlinde kurumunuza bilgilendirmede bulunulacaktır" tarzında bir dilekçe yazarsanız, ilerleyen dönemlerde sormaları hâlinde hemen iletebilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
Evet Cem bey endüstriyel atık yönetim planına bahsediyorum daha önceki yıllara ait herhangi bir işlem yok ve bizim tesisimiz tehlikeli atık zorunlu mali sorumluluk sigortasından muaf yazısı bulunmaktadır. Bu planı hazırlayıp hazırlamayacağımdan emin değilim kesin ve net bilgiye nasıl ulaşabilirim?
 
Üyeler Görebilir
bizim tesisimize tehlikeli atık gelmemekte sadece tehlikesiz ve ambalaj atıgı gelmekte il müdürlüğü muafiyet yazısında muaf olduğumuz belirtilmektedir.yani tehlikeli atıkta oluşmamaktadır.
 
Üyeler Görebilir
merhaba,

tat firmasındayım ve jeneratör mevcuttur.
nasıl bir bildirim yapmam gerekiyor. Ben bunu bilmiyordum.
SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ kapsamında mı işlem yapacağım.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
 
Üyeler Görebilir
@Seren Doğan
merhaba,

bizimde tesis aynı şekilde ama hiç mi evsel atık oluşmuyor, pil hiç mi olmuyor, personelleriniz eldivenle çalışırken kontamine olmuyor mu?

yarın sizin için sorun olmasın bu durum. Kolay gelsin
 
Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz

Cem Bey,
Tıbbi atık bildiriminin de atık beyanından ayrı olarak yapılması gerekiyor. Dilekçe ile tesiste oluşan tıbbi atık bilgisini İl Çevre'ye veriyoruz. Ekine de UATF'ler ve tıbbi atık sözleşmesi eklenebilir. Bu şekilde Ocak ayı sonuna kadar da tıbbi atık bildirimlerinin yapılması gerekiyor.
 
Üyeler Görebilir
@Gizem Kayıkçı

Endüstriyel Atık Yönetim Planı'nın içeriğinde bahsediyoruz, "Sağlık Kuruluşu" mevzusundan dolayı değil mi bu durum? Yönetmeliğin ilgili maddesini göndermeniz mümkün müdür?

---

Düzenleme 1: Kendi soruma cevap vermiş olayım :)
TIBBİ ATIKLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
BEŞİNCİ BÖLÜM
(3) Hazırlanan tıbbi atık yönetim planları, tüm atıkların yönetimini içeren atık yönetim planına entegre edilebilir.
 
Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz
Yönetmelikte bu konuyla ilgili açıkça belirtilmiş bir madde bulunmamaktadır. Ancak Bursa İl Çevre Müdürlüğü tarafından danışman firmalar için tıbbi atık bildirimlerini toplu yapabilmemiz için tarafımıza dilekçe örneği verilmişti. Biz de her sene beyanımızı buna istinaden yapma kararı aldık.
 
Üst