TAT Tesisi Kütle Denge Sistemi Hk.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba,
10 yıla yakın sektördeyim ancak ilk defa bir TAT tesisi ile uğraşmam gerekti. Kütle - denge girmem gerekiyor ve günlerdir uğraşıyorum içinden çıkamadım. Şimdi bir tane TAT tesisi var metal alıyor. Elimde alış ve satış faturaları var. Demir ve Çelik alıp satıyor. Ben ay ay 2016 dan bu yana giriş yapacağım.
1 - Tesise gelen atıkları; atık kabul işlemleri - gelen atık sekmesinden işliyorum . (Bu doğru mudur?)
2 - R12 Prosesinden atıkları işleme tabi tutulmuş gibi gösterip çıkarıyorum . ( karışık metali uygun atık kodlarına ayırıyorum ya da ayırmadan olduğu gibi çıkarıyorum)

Asıl önemli olan ise, satışını yaptığım atıkların girişini nereden yapıyorum. Ürün gönderim işleminden yaptığımda tesisimdeki atıklarda azalma olmuyor gibi görünüyor. Bir de tehlikesiz atıkları firma yurt dışına gönderiyor . Bu kısım ise atık ihracatı kısmından mı yapılacak.

Lütfen bu konuda bilgi sahibi olan biri anlatabilir mi? Tüm forumu, kaynakları uygulama videolarını taradım. İşin içinden çıkamadım.
 
Üyeler Görebilir
merhaba
sadece tehlikesiz atık alıp depolayan ve hiç bir işleme sokmadan fiyat durumuna göre satış yapan tat firmaları için -hurdacı- kütle denge yapılmalımıdır
 
Üyeler Görebilir
Çağla hanım merhaba, tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi olan firmalar kütle denge sistemine beyan yapmalılar. Tehlikesiz atıkları alıp depolayarak satan firmalar toplama ayırma belgesi almalı ve beyan yapmalıdır.
 
Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi öncelikle cevabınız için cok tesekkur ederim,
firmanın tat belgesi var,osb bölgesinde faaliyet gösteriyor,osb yonetimi lisanss ve tat belgesi istemiş.firmada almış.
hiç bir yan ürün çıkmıyor.tehlikesiz metal kırpıntı sahaya iniyor,pressleniyor sadece,oda bazen.atık yada yeni bir ürün yok.atık yag veya ambala atıgı da yok.tıra yüklenip çeşitli demir çelik fabrikalarına gönderiliyor.atığa
bir işlem yapıldığında yada yeni bir değer ortaya çıktığında proses yapılmalı sanki gibi :))
yani bana tehlikesiz atık girişi
tehlikesiz atık çıkışı,oluşan kütle denge raporlarını onaylamak ve beyan etmek düşüyor diye düşünüyorm.yanlışmıyım:P
 
Üyeler Görebilir
@çağla evc yılmaz dediklerinizi güzel bir şekilde özetlediniz ve cevabını kendiniz verdiniz. Atık üreticisinden almış olduğunuz tehlikesiz atıkları hiç bir işlem uygulamadan yani geri kazanım uygulamadan satış yaparsanız kütle denge sisteminden giriş ve çıkış beyanlarını yapacaksınız ve onaylayacaksınız ??
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar tekrardan,

Daha öncede bahsettiğim gibi tat firmamın 2015 den itibaren kütle denge sistemini oturtmaya çalışıyorum.(hiç veri girişi yok) Kolaylık olsun diye önce ambalaj atıkları verilerini girmeye başlamıştım. Verileride ambalaj bilgi sisteminden alıp(hiç faturalara tek tek bakmadan) direk yazıyorum ancak geldiğim son nokta hiç iç açıcı değil daha 2017'den eksi stoğa düştüm ve anladığım kadarıyla ambalaj bilgi sistemine giriş yapılırken hiç önceki ay stokları göz önüne alınmamış. Konuyu @Olgaç Sürmelihindi arkadaşımla baya konuştum aslında, kendisi ambalaj bilgi sisteminde verilerin yanlış olduğunu farkettiysem tekrar açtırıp düzeltmemden yana ancak bu pek mümkün görünmüyor çünkü hata 1 tane değil.Gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum :(
 
Üyeler Görebilir
İşe başlamadan önce planlama yapın.
Sisteme girmeden önce bir excel sayfası üzerinde girenler, çıkanlar devredenler şeklinde ay ay veri analizi yapın.
Olmuyorsa bir bilene danışın, hizmet alın.
 
Üyeler Görebilir
Kütle denge sistemi üzerinden çıkış yaparken iki farklı kod ile düzenli depolama alanına çıkış yapabilir miyim ?

Örneğin 12 01 01 ve 20 01 40 giren atıklar bu atıkların ayrıştırması sonucu oluşan atıkları 191006 ve 191212 olarak yapmam mümkün müdür ?
 
Üyeler Görebilir
12 01 01 ve 20 01 40 bu atıkların ayrışmasından atık çıktığını ilk kez duyuyorum.
% kaç oranında bunların dışında atık oluşuyor?
 
Son düzenleme:
Üst