• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tat tesisi

t.yıldız

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Kasım 2018
Firma
aksu çevre
tip 3 tat tesisi çevre mühendisiyim başka uzak bir şehirde ambalaj atığı almak istiyoruz tesise getirme zorunluluğu varmıdır yada başka bir yöntemi yardımcı olursanız sevinirim
 
t.yıldızMerhaba,

Lisansınız kapsamında uzak/yakın fark etmeksizin aldığınız ambalaj atığını tesisinize getirmeden ve başka bir yere boşaltmadan direk geri kazanım lisansı olan firmaya nakliyesini yapabilirsiniz. Sadece aldığınız ve sattığınız atıklara ilişkin beyanlarınızı yapmayı unutmayın. Eğer aldığınız ambalaj atığının ayrıştırılma işlemi yapılması gerekiyorsa bu işlemin tesisinizde yapılması gerektiğini tekrardan hatırlatmak isterim, yasal olarak aldığınız atığı tesisinizden ayrı başka bir yerde ayrıştırma, elleçleme vb. işlemler yapmanız yasak.
 
Merhaba @t.yıldız ,

Atık Yönetimi Yönetmeliği Madde 5 " ı) (Değişik:RG-23/3/2017-30016) Atıkların toplanması, taşınması, geri kazanılması ve/veya bertaraf edilmesi işlemleri, Bakanlık ve/veya il müdürlüğünden gerekli izin ve/veya çevre lisansı almış tesisler, üretici/yetkilendirilmiş kuruluşlar, atık taşımaya yetkili/lisanslı taşıyıcılar tarafından izinleri/lisansları kapsamında gerçekleştirilir. Atıkların bu firmalar/tesisler dışında üçüncü kişiler tarafından toplama, taşıma, geri kazanım ve/veya bertaraf faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, diğer maddelerle ve yakıtlara karıştırılarak yakılması yasaktır."
 
Üst