Tat ve plastik geri dönüşümü

Üyeler Görebilir
Merhabalar öncelikle. Yeni işe başladım ve çalıştığım firma TAT ve Plastik geri dönüşümü için GFB almak istiyor. Bulunduğumuz tesis belediyeye ait ve gereken koşullar sağlanmış durumda ancak sormak istediğim birkaç soru var.
1) TAT ve Plastik Geri Dönüşümü için ayrı ayrı GFB ve lisans mı alınması gerekli? (Tesisler aynı yerde bulunacak. Entegre tesis olarak görüneceği için konuya hakim değilim de.)
2) Plastik Geri Dönüşümü için GFB ve lisans sürecinde hangi aşamaları uygulamalıyım? (Forumdan falan bakındım ancak çok karışık geldi bana. Hani ortak belgelerin ne olduğuna hakimim az çok da kalan kısımda farklı farklı bilgiler çıkıyor karşıma. Kafam karıştı.)
3) Plastik geri dönüşümü sadece ambalaj atığı geri dönüşümüne mi giriyor? Tehlikesiz atıklrın geri dönüşümü kapsamına da girer mi?

Şimdilik sorularım bunlar. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
@Ediz Kümük
1_) ayrı ayrı gfb almanıza gerek yok zaten ıl cevre entegre tesisleri gfb basvurusunda hepsını bır alarak işlem yapıyor.
2-) eğer mail adresiniz varsa ben size onunla ılgılı belge atayım. gfb sürecınde ek 3a ve b deki bilgi ve dokumanları göndermelısınız. birde eğer çede tabı değılsenız ced kapsam dısı onun ıcın dılekce yazacaksınız ve gelıp bakacaklar. sonra sıcıl gazetesi kapasite raporu iş akım seması ve proses ozetı taahhutname bu ortak belgeler siz hangi lisanslara basvuracaksınız.
3-) plastik hem tehlikesiz hemde ambalaj atıgı sınıfınada girer. siz aldıgınız malzemelerı bakıp ona göre atık kodu belırleyeceksınız. örnegın çuval ve jilatin alıyorsanız. ( jilatin cips ve çikolatanın dıs ambalaı) bunlar ambalaj atıgına girer ve atık kodu 15 01 02 ye girer ama 16 01 19 var buda plastik ama bu tehlikesiz atıga giriyor. ömrunu tamamlamıs aracların sokulmesi.
 
Üst