TAT'dan TAT'a ambalaj atığı satışı mümkün müdür?

Üyeler Görebilir
Merhabalar

Yönetmeliği inceledim fakat soruma cevap bulamadım. Yorumlarsanız sevinirim.Toplama ayırma tesisleri ambalaj atığını geri dönüşüm tesisine vermek yerine toplama ayırma lisansı olan başka bir firmaya verebilir mi? Yönetmelik de aksini söyleyen bir ibare göremedim.

Üyeler Görebilir
Tedarikçi olmadığı sürece mümkün değil. Tedarikçi olursa hurda alımı yapabilir. Bakanlıktan izin alınarak tedarikçi olabilir.

Üyeler Görebilir
bir de ek olarak geri dönüşüm firmaları piyasadan kendi atığını toplayamaz mı? atığını tat lar dan mı almak zorundalar.

@selamitass
merhaba tedarikçiden kastınızı anlayamadım kusura bakmayın, benim merak ettiğim tehlikesiz atık toplama ayrıştırma belgesi olan bir firma hurdaları aldıktan sonra tekrar tehlikesiz toplama ayrıştırma belgesi olan firmaya satabiliyor mu? ambalaj atıklarında bu kesin olarak yasaklanmış.

Üyeler Görebilir
teşekkür ederim. yalnızca geri kazanım firmaları kendi aralarında alış veriş yapamıyor, geri kazanımcılar aldıkları atıkları kendileri imha etmek ya da geri kazanmak zorunluluğu yönetmelik ile getirilmişti eklemek istedim.