Tavsiye istiyorum (tünel şantiyesi)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mefey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Bir tünel şantiyesinde çevre mühendisi olarak osgb bünyesinde işe başladım bugün ilk günüm. İş olarak tavsiye istiyorum. Neler yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim ? Taşeron firmalardan neleri istemeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim ilk günden kötü izlenim bırakmak istemiyorum. ( İlk iş tecrübem).

Üyeler Görebilir
Öncelik olarak çalışma alanında oluşacak atıkların çevreye zarar vermemesi için bir atık alanı oluşturulmalı. Atıklar toprağa sızmayacak şekilde ve çevre etkilerinden korunacak şekilde saklanmalı. Şantiye ise en kolayı alanı belirleyerek zeminine beton döker ve duvarlar yaparak koruma altına alırsınız. Yağmur ve kar gibi doğa olaylarından korunması için üzerinide kapatmanız gerekmektedir.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
örnek olarak bu dökümanı inceleyebilirsiniz.

Üyeler Görebilir
Bunun dışında içme suyu analizi istemem söylenmişti. Bu tünelden çıkan atıksu için çöktürme havuzları yaptırmayı düşünüyorum ama debisi fazla sanırım. Sıralı çukurların sayısını mı artırmalıyım ? Yoksa derbiyi düşürmek için nasıl bir yol izleyebilirim ? Şu çukurda dinlenmeden geçip gidiyor mevcut haliyle

Üyeler Görebilir
Yapılacak olan tünel inşaatı için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme raporunu bulup orada inşaat esnasında alınacak olan önlemler taahhüt edilmiştir. Gözden kaçırmamanızı ve ana yükleniciyi konu ile ilgili uyarmanızı tavsiye ederim.