Tehlikeli atık taşıyan araçlara mobil takip sistemi takılması

Üyeler Görebilir
Merhabalar arkadaşlar,

Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır bilmiyorum. Ama muamma bir mevzu.

"Resmi Gazete Tarihi: 18.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28532
ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ"e göre
Mobil cihaz taktırılması zorunluluğu
GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Tebliğin yürürlüğe girmesinden önce lisans almış olan firmaların araçlarına bu Tebliğin yürürlüğe girmesini müteakip 1 yıl içinde mobil cihazı taktırılır ve gerekli eğitimlerin alınması sağlanır.

ifade eder.

Bakanlıkla 4 ay önce görüştüğümüzde şu an mobil cihaz ile ilgili yetkili firma yok. sitede ilan vereceğiz. dendi. şimdilerde yoklayım dedim kimseye ulaşamıyorum. 18.01.2014 tarihine kadar araçlara mobil takip cihazı taktırıp, şoförlere de eğitim aldırmak gerekiyor. bununla ilgili bilgisi olan?

Üyeler Görebilir
Aynı konudan bende müzdaribim Tarık Bey bir aracımıza Tehlikeli atık taşıma lisansı alırken Motat, güvenlik danışmanı, SRC5 vs. taahhütler verdik. Ortada bişey yok hala 18.01.2014 te taahhütler bitecek. İl çevredekilerde kesin bişey söylemiyor. Bilgisi olan varmı?

Üyeler Görebilir
@Tarik Can

aynı durum devam ediyor. tıbbi atık aracı için lisans alma sürecinde bu konu hakkında il müdürlüğü ile görüştüm. henüz bir kuruluşa yetki vermediklerinden bundan sorumlu değilsinz dediler.

@Akın Taşan

tıbbi atık taşıyan firmamızın lisansını yenileyeceğiz ancak kafama takılan konu güvenlik danışmanları. bu güvenlik danışmanlığı işini kim yapar ? bakanlık yetki verir diyor ama kim bunlar :)

Üyeler Görebilir
@Abdulkerim Doğam
Mrb Abdulkerim bey bu konuyla ilgili il çevreye taahhüt verdik. Tehlikeli Maddelerin Karayolunda Taşınması Hakkında Yönetmeliğin 10. Bölümünde yer alan Madde 33’e göre “Bu Yönetmelik kapsamındaki faaliyetleri gerçekleştiren işletmelerin, ADR Bölüm 1.8.3’te yer alan hükümlere göre tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmesi veya tehlikeli madde güvenlik danışmanından hizmet alması zorunludur. Tehlikeli madde güvenlik danışmanı eğitimi, sınavı, yetkilendirilmesi, görev, yetki ve sorumlulukları ile ilgili hususlar Bakanlıkça belirlenir.” Bu madde 01.09.2014 e kadar geçerli fakat bakanlık bununla ilgili bir yetkilendirme yapmadı. Bekliyoruz bakalım :)

Üyeler Görebilir
Tehlikeli Atık Taşıma Lisansı almam gerek Mobil Atık Taşıma sistemini/Cihazını takıp sistem eğitimlerini veren firma varmı?

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba,
mobil cihaz taktıran varmı? il çevreye başvuru yapıyoruz değilmi, şartları nelerdir başvuranınız varmı???