Tehlikesiz atık sevk irsaliyesi

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba;

Tehlikesiz atıklar için atık üreticisi olarak sevk irsaliyesi hazırlamamız zorunlu mudur? Tehlikeli-tehlikesiz ayrımı yapılmalı mı?

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
taşıma irsaliyesi ile sevk irsaliyesi arasında kaldık sanırım. F
[automerge]1608118942[/automerge]
Ben doğru bir şekilde anlatamadım sanırım. Bahsettiğim atıkları alan firmanın verdiği taşıma irsaliyesi değil. Bizim de sevk irsaliyesi düzenlemek zorunda olup olmadığımız

Üyeler Görebilir
cmuhhMerhaba,
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
'nde:
Adsız.png
Tehlikesiz atık üretenlerin atıklarını lisanslı tesislere (toplama-ayırma tesisi veya geri kazanım tesisi) göndermekle yükümlü olduğu belirtilmiştir. Dolayısıyla atıklarınızı lisanslı tesise gönderdiğinizi sevk irsaliyesi ile kanıtlayabilirsiniz. Herhangi bir denetimde sorun yaşamamak adına sevk irsaliyesi düzenlenmesinde fayda vardır. Sizden atıklarınızı lisanslı tesise verdiğinize dair belge istediklerinde işiniz kolaylaşacaktır.

Üyeler Görebilir
Atığı siz aldığınız için sizin irsaliye düzenlemenize gerek yok.

Üyeler Görebilir
Sevk irsaliyesi kesmek zorundasınız. Her hangi bir atığı/ürünü bir yere satıyor yada gönderiyorsanız atık üreticisi olarak malın nerden ve nereye gönderildiğini ispatlamak için sevk irsaliyesi kesersiniz.

taşıma irsaliyesi ile sevk irsaliyesi farklı şeyler. Eğer bu atıkları bir nakliyeci firma ile gönderiyorsanız nakliye firmasının kendisi ayrıca taşıma irsaliyesi keser.

Üyeler Görebilir
Merhaba cevaplar için teşekkür ederim. Başka bir sorum daha olacaktı bu bağlamda.
lojistik firması olarak müşterilerin ürünlerini streçlemek, paketlemek için kendimiz alıyoruz. Bu durumda bu ambalajlar bizim mi yoksa müşterinin ambalajı mı olur? Bizimse bizim, müşterininse müşterinin sevk irsaliyesi kesmesi gerekiyor diye anladım. Umarım doğru anlatabilmişimdir :)