Tehlikesiz vs ambalaj atığı

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar, tehlikesiz atık ve ambalaj atığı arasındaki farkı tam olarak anlayamadım yardımcı olabilir misiniz ? :)

Üyeler Görebilir
Yönetmeliklerdeki tanımlarını okumuşunuzdur muhtemelen. Sokak ağzıyla açıklarsak bir ürünü paketleyen atıklar ambalaj atıkları, Üretim sırasında açığa çıkan veya ambalaj olarak kullanılmasada geri dönüşeblir nitelikteki atıklarda tehlikesiz atık olarak düşünebilirsiniz. Bir de muallakta bir konu var ambalaj atığı çöpe girdikten sonra el ile ayrıştırıldığında ambalaj mıdır yoksa tehlikesiz midir? Bence çöpe girdikten sonra ayrılan ambalaj atıkları artık tehlikesiz atık kategorisindedir. tehlikesiz atık tanımında mekanik yollarla çöpten ayrılan diye bir ifadeye dayanarak bunun böyle olduğunu düşünüyorum.

Üyeler Görebilir
metal ambalaj üretirken oluşan ıskarta, kırpıntı vb parçalar tehlikesiz atık, ürün oluştuktan sonra tüketici tarafından kullanılıp atıldığında ambalaj atığı.

evsel yağ tenekesi üretilirken oluşan ıskarta tehlikesiz atık,insanlar kullanıp oluşan boş yağ teneke ambalaj atığı
plastik yoğurt kovası üretilirken oluşan parçalar ve ıskartalar tehlikesiz ,evde kullanıp attığın yoğurt kovası ambalaj atığı