• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tekstil atik suyu renk giderim maliyeti

ÖZGÜR1969

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Temmuz 2015
Firma
ERA ANALİZ
Merhaba Arkadaşlar

Tekstil ağırlıklı OSB veya işletmelerde pt-co değerinin düşürülmesi ile ilgili kabaca maliyet bilgisi verirmisiniz. Her tesiste farklılıklar gösterebileceğini biliyorum ama bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Bir sunum hazılamam gerekiyor.Şimdiden Teşekkürler...
 
merhaba boyar hane ve terbiye prosesleri sonucu oluşan atık suyun renk değeri ortalama olarak 7000-8000 pt/CO gelmektedir aylık maliyeti de 20 bin civarında gelmektedir 1050 m3/gün debi var.
 
Özgür bey bu tamamıyla kullanacağımız yöntemle ilgili bir durum renk giderini için kullanabileceginiz yöntemlerden biri ozon sistemi diğerinde MBR sistemidir bunlarda da kapasitelere göre değişkenlik gösterecektir.bize ulaşırsınızbu kkonuda nuda yyardımcı olabiliriz .05432509475
 
OZON UYGULAMA İLE İLGİLİ BAZI OSB'DE ÇALIŞMALAR YAPTIK.
PROJELER DEVAM EDİYOR.
OSB 1 : ÇIKIŞ SUYU Pt-co değeri : 420
5 DK. UYGULAMA SONRASI Pt-co değeri :24
10 dk UYGULAMA SONRASI Pt-co değeri :2

OSB 2 : ÇIKIŞ SUYU Pt-co değeri : 387
5 DK. UYGULAMA SONRASI Pt-co değeri :4

OSB 3 : ÇIKIŞ SUYU Pt-co değeri : 389
3 DK. UYGULAMA SONRASI Pt-co değeri :152
15 dk UYGULAMA SONRASI Pt-co değeri :1

Çamur miktarında önemli azalmalar oldu20150624_140007.jpg
 
1 Lt ve 0,5 lt lik mezurlerde denemeler yapıldı. Temas yüksekliği 30 cm kadar. 20 gr lık kendi tasarımımız olan ozon jeneratörü kullanıldı. Bir kaç kilogramlık cihaz üretebiliyoruz. Kendi tasarımımız olan cihaz yüksek enerjili olduğu için diğer cihazlardan farklı performans gösteriyor. Arıtmalar haricinde yüksek kapasiteli cihazlarımızı Koku giderimi ve dezenfeksiyon amaçlı kullanıyoruz.
 
@Sefa İnce
Prosesiniz koagülant, renk giderici, anyonik poli + biyolojik arıtma şeklinde midir?
 
Üst