Tekstil sektöründe voc-toc ölçümleri

Üyeler Görebilir
Merhabalar, sadece tekstil yıkama ve kurutma işlemi yapan bir Ek-2 tesisi için izne esas emisyon ölçümleri için aynı hizmeti yapan farklı firmaların ölçümlerine bakıyordum ve firmalarda hep VOC ölçülmüş ve bu şekilde çevre izni alınmış.

Temiz üretim genelgesinde ise TOC değerinin 20 mg/NM3 değerinin aşılmaması isteniyor, yani TOC ölçümü yaptırmalıyız. Bizim durumumuzda ekstra VOC ölçümü yaptırmamıza gerek var mı? Yoksa ille de TOC ile VOC beraber mi yapılmalıdır?

TOC, mantıken VOC'yi kapsar gibi gelse de yine de sormak istedim.

Üyeler Görebilir
merhabalar;
tekstil sektöründe artık toc ölçümü isteniyor. çevre izin aşamasında voc ölçerek izin almış olsanız dahi genelge ile birlikte toc parametresinde 20 mg/nm3 değerini sağlaması gerekiyor. bu değer imçk'lar ile değişebilir mesela bursa için 15 mg/nm3 olarak belirlenmiştir.
Ayrıca toc 5 mg/nm3 değerinin üzerinde olan bacalar için bakanlık tarafından benzen parametresinin bakılması da talep ediliyor. dolayısıyla 5 mg/nm3 değerinin üzerindeyse voc ölçmeniz de gerekiyor. bunu bakanlığa görüş olarak da sorabilirsiniz fakat skhkky yönetmeliğinde zaten toc ölçülmesi gerektiği belirtiliyor. il müdürlükleri iki ölçüm olmasın diye voc ölçün biz kabul ediyoruz diyorlardı. ama artık sadece tekstil özelinde değil tüm sektörlerde toc ölçtürmenizi öneriyorum. tabi ki bulunduğunuz il müdürlüğü ile de görüşmenizde fayda olacaktır.

Üyeler Görebilir
Merhabalar artık sadece tekstil sektöründe değil tüm sektörlerde önce TOC ölçümü isteniyor. Bence biraz şehirden şehire de değişim gösterebiliyor. Konya ve İzmir bölgesinde yer alan tesislerimiz için yetkililer tarafından istek de bulunuldu fakat Aydın bölgesinde herhangi bir istekte bulunulmadı.