• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Termal Oteller

Adnan Sağlam

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Temmuz 2011
Firma
Etken Osgb
Arkadaşlar Termal Otelleri ÇKAGİLHY Ek -2 listesi 10.9 Kentlerin dışında yer alan tatil köyleri ve otel kompleksleri ve entegre tesisleri.* kapsamında değerlendirebilirmiyiz? Birde oluşan veya oluşması muhmetemel atıklarla ilgili nelere dikkat etmeliyiz? Hiç bişeyi gözden kaçırmak istemıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
"kentlerin dışında yer alan" dan kasıtları mücavir alan dışında yer alan otellerdir. yüksek ihtimalle sizin işletmenizde mücavir alan dışındadır. tesisiniz konumunun netleşmesi için belediye ile görüşmelisiniz.
 
Evt kesinlikle peki atık oluşumu konusunda nelere dikkat etmem gerekmekte
1-bitkisel atık yağlar
2 -tehlikeli atıklar
3-ambalaj atıkları
4-atıksu desarjı
5- emisyon kaynağı
6-madeni atık yağ
Bunların dışında gözden kaçırdığım bi nokta var mı ?
 
atıksular değerlendirilirken jeotermal atıksular ve evsel atıksular ayrı değerlendirilmesi gerekir tabii kanalizasyona bağlı değilse yani SKKY tablo 21.1 ve tablo 9.5 e göre ayrı ayrı değerlendirilmeleri gerekir
 
Kaan bey şuan termal bir otele danışmanlık hizmeti vermekteyim iş akım şeması ve proses özeti hazırlamaktayım format olarak farklılıklar varmı yardımcı olabilcek bir döküman gönderirseniz sevinirim. iyi çalışmalar
 
Merhabalar,
termal otele çevre danışmanlık hizmeti vereceğim. Nelere dikkat etmeliyim?? GFB aldık aylık ziyaretlerde nelere dikkat edeceğim.
Yardımcı olur musunuz?
 
@Elmas Maden Merhabalar; termal otel ile ilgili hangi konular üzerinden izin lisans sürecini başlattınız? bilgi verebilir misiniz? Hava ve gürültüden muaf olduğunu biliyorum ancak diğer konularla ilgili nasıl bir yol izlediniz?
 
Merhaba,
Termal atık suların alıcı ortama verilebilmesi için bir adet 100 m3 lük kademeli dinlendirme havuzu inşa ettik. Termal atık suyun karakterizasyonu bakımdan yağ-gres, KOİ değerlerinde sürekli değişimler olması nedeni ile su yüzeyine yağ tutucu yastık yerleştirildi. Ancak suyun sıcaklığını 35 C nin altına yaz aylarında düşüremiyoruz. Soğutma kulesi projesi maliyetli olması nedeni ile eşanjör sistemi ile soğutma sağlamayı düşünüyoruz. Ancak termal su mineral bakımından zengin olması ve eser miktarda da olsa ağır metallerin bulunması nedeni ile eşanjör sistemine zarar vermesi durumu söz konusu. Termal atık suyun arıtılması ile ilgili çalışmaları olan ve yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır ?
 
Üst