Tesise yeni atölye eklenmesi sonucu izin lisans süreç yenilenmesi

Üyeler Görebilir
Merhabalar savunma sanayisinde mühimmat üretimi yapan bir kuruma çevre danışmanlık hizmetleri vermekteyim. Fabrikada birçok yeni inşaat başladı ve yeni atölye kurulumları planlanmakta bunlara ek olarak üretimde kullanılan cihazların da değiştiği atölyeler var. firma çed 23. madde gereği çed muafiyetini aldı. Benim sorum bundan sonraki süreçte nasıl ilerlemeliyim tesisim hava emisyon iznine tabii ve daha 3 yıl geçerliliği var ve ek 2 tesisi. yüksek ihtimalle üretim kapasitesi yeni kurulan atölyeler ile birlikte 1/3 oranında artıcak ama veri almam da gizlilikten dolayı çok zor ilerliyor. Hangi verileri isteyip ilk adım olarak ne yapmam gerek gfb den mi başlatmalıyım süreci yoksa il müdürlüğü uygunluk yazısından mı? yeni mezunum bu süreçleri hiç tek başıma yürütmedim çok zorlanıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Üyeler Görebilir
sema nur aydoğanMerhabalar üstad,

Örnek vererek açıklama yapalım; firmamızda 5 tane emisyon kaynağı var diyelim. Bir tane daha makine aldınız ve bu makineye ait 1 baca daha eklendi. Çevre izni için alınan kapasite miktarı ile makine eklendikten sonra ki kapasite miktarları karşılaştırılır. Eğer 1/3 oranını geçiyorsa çevre izni yenileme sürecini başlatırsınız ve süreç gfb olmaksızın il müdürlüğü uygunluk yazısından başlanır. Yeni eklenen baca için emisyon ölçümü yaptırılır ve bütün bacaların uygunluğuna dair valilim tespit raporuna başvuru yapılır. Ayrıca yeni makine eklenmesinden dolayı kapasite raporu yenilenir ve tekrardan il çevre müdürlüğüne ÇED görüşü sorulur. Sistem üzerinden gerekli süreci başlatırsanız sizi yönlendiriyor.​