TMGD olarak da çalışmam mümkün mü?

Üyeler Görebilir
çevre dnşmnlığını dışardan hizmet alıyoruz atık geri kazanım firmasında çalışıyorum ben hem çevre mühendisi hem de tmgd olabiliyor muyum.

Üyeler Görebilir
NezireTMGD olarak çalışırken Çevre Mühendisliği yaptığınız tespit edildiği takdirde TMGD belgeniz askıya alınır. Çevre Danışmanlığı konusunda pek sıkıntı yaşamasanız da TMGD olan bir kişi başka bir işte çalışamaz. Ulaştırma Bakanlığı TMGD Belgenizi askıya alır.

Tehlikeli Maddelerin Karayollarında Taşınması Hakkında Yönetmelik

(12) Kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere TMGDK’larda ve işletmelerde 2263.06 SGK meslek kodu ile istihdam edilen TMGD’ler 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa ve 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında tam süreli (aylık 30 gün üzerinden) 2263.06 SGK meslek kodu ile istihdam edilmesi zorunludur. Bu TMGD’ler herhangi başka bir işte çalışamaz veya çalıştırılamazlar. Bu hususlar iş sözleşmelerinde belirtilir.

(13) TMGDK şirketinin yönetim kurulunda görev alanlar veya şirketin müdürlük görevini yürüten ve aynı zamanda TMGD hizmeti verenler 5510 sayılı Kanunun sadece 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında tam süreli (aylık 30 gün üzerinden) 2263.06 SGK meslek kodu sigortalı ile olarak çalışması zorunludur. Bu fıkrada belirtilen şekilde hizmet veren TMGD’ler herhangi başka bir işte çalışamaz veya çalıştırılamazlar.”

Not: TMGD Eğitimi alıp sınavı 4 kez kazanamamış bir Çevre Mühendisi.

Üyeler Görebilir
Cevre danismanlik firmasinda cevre gorevlisi olarak hizmet verip, ced firmasinda 5a olarak ta calisabilirmiyiz.?

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Merhabalar, Aynı firmada veya farklı firmalar da hem çevre mühendisi hem de isg uzmanı olarak çalışabilir miyiz ?

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Merhaba,

Tek bir işyerinde örneğin özel bir hastanede hem Çevre danışmanı, hemde tmgd olarak görev yapılabilir mi?

ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK yürürlükten kaldırılmış yerine Çevre yönetimi hizmetleri yönetmeliği gelmiş. Yürürlükten kaldırılan yönetmelikte çevre danışmanı başka bir işte çalıştırılamaz ibaresi var iken güncel yönetmelikte böyle bir maddenin yer almadığını gördüm.

TMGD ile ilgili bu konuda bir yönetmelik ya da tebliğ maddesi göremedim. Sadece, TMGD ' ler bir işletmede şubelerle birlikte en fazla 5 işyerine bakabildiği yazıyor.Taslak halindeki yönetmelikte de bununla alakalı bir madde göremedim.

Konu ile ilgili bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim. Saygılar...

Üyeler Görebilir
Ahmet C1Üstteki mesajı okusaydınız aslında cevabı vardı sorunuzun, ilgili yönetmeliği tekrar koyalım. Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hak. Yön. 5. Maddede yazıyor.

(12) Kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere TMGDK’larda ve işletmelerde 2263.06 SGK meslek kodu ile istihdam edilen TMGD’ler 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa ve 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında tam süreli (aylık 30 gün üzerinden) 2263.06 SGK meslek kodu ile istihdam edilmesi zorunludur. Bu TMGD’ler herhangi başka bir işte çalışamaz veya çalıştırılamazlar. Bu hususlar iş sözleşmelerinde belirtilir.

(13) TMGDK şirketinin yönetim kurulunda görev alanlar veya şirketin müdürlük görevini yürüten ve aynı zamanda TMGD hizmeti verenler 5510 sayılı Kanunun sadece 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında tam süreli (aylık 30 gün üzerinden) 2263.06 SGK meslek kodu sigortalı ile olarak çalışması zorunludur. Bu fıkrada belirtilen şekilde hizmet veren TMGD’ler herhangi başka bir işte çalışamaz veya çalıştırılamazlar.”

Bu madde 2020 yılı başında eklendi ama bunun planı ilgili Genel Müdürlük tarafından gündeme alınmıştı, mesela TMGD eğitimi aldığım 2018 senesinde, sonrasında Yüksek Lisans öğrencisi iken de gündemde idi, en son mevzuata girerek resmileşti.

Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Büşra MülayimÜstlenemez. Öncelikle Adnan Macit'e soramaz çünkü Adnan Bey görevi devredeli aylar oluyor. Serhat Beyin sorusunun cevabı da şu; işletmenin yeterlik uygulaması üzerinden atamasının yapılması için SGK kodunun 21.43.01 ya da 21.43.02 olması şart. Ama TMGD için de 22.63.06 şart. İkisini aynı anda yapamayacağınıza göre, aynı anda iki görevi üstlenemiyorsunuz. Birisini seçmeniz gerekiyor. Hadi oldu da bu işleri üstlendiniz, ilerleyen zamanlarda belgenizi vize ettirirken yüklediğiniz SGK dökümü sonrasında geçmişteki tüm tecrübeleriniz silinir.

Üyeler Görebilir
Cem YılmazÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK yürürlükten kaldırılmış yerine Çevre yönetimi hizmetleri yönetmeliği gelmiş. Yürürlükten kaldırılan yönetmelikte çevre danışmanı başka bir işte çalıştırılamaz ibaresi var iken güncel yönetmelikte böyle bir maddenin yer almadığını gördüm. Buna cevabınız ne olur peki?

Birde SGK kodunun 21.43.01 ya da 21.43.02 olması şart dediniz, mevzuatta yeri var mı ?

Üyeler Görebilir
Hastane ise hangi hastane? Kamu Kurumları Hastanelerinden biri ise yapabileceğinize dair orada bir yazı var, dikkat ederseniz "Kamu Kurum ve Kuruluşları Hariç" yazmaktadır. Bahsedilen yönetmelik özel sektör ve TMGDK için geçerli.

Örnek veriyorum Çevre Hizmet Yeterlilik Belgesi olan bir şirkette çalışıyorsunuz. Aynı şirket bünyesinde farklı unvanla TMGDK işleri de yapılabiliyor. Orada çalışamazsınız.
X bir şirkette çalışıyorsunuz. Özel sektörde hastane de dahil. Çevre Görevlisi olduğunda ÇŞB bir sorun çıkarmıyor ama UAB bünyesindeki GM ve Yönetmelik gereği (Bu Yönetmelik ADR için Türkiye'de ana Yönetmelik gibidir) yine çalışamıyorsunuz. 2020 yılında bu Genel Müdürlükler tek çatı altına alındı. Yeni site

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Son düzenleme: