• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Valilik tespit raporu

Gülçin Bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Temmuz 2011
Firma
ICA Çevre ve Danışmanlık
arkadaşlar elinde çom'e gönderilmek üzere valilik tespit raporu dilekçe örneği olan var mı? Ayrıca gönderdikten sonra sonra ne zaman dönüş yaptıklarını bilen?
 
teşekürler ama gönderdiğiniz format ÇMO nun bize gönderdiği format. Ben bizim onlara yazabileceğimiz bir dilekçe örneğinden bahsediyorum.
 
...Valiliği
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü
(Çevre Yönetimi Şube Müdürlüğü'ne)

..........adresinde faaliyet gösteren işletmemiz ................. listesi .................... maddesinde değelendirilmektedir. İşletmemiz ..... tarihli .... sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında yönetmelik ve .... tarihli ... sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Emisyon konulu çevre izni için başvuruda bulunmuş olup geçiçi faaliyet belgesini müdürlüğünüzden/bakanlığınızdan temin etmiştir. Söz konusu geçici faalitet belgesini nihai izine çevirmek için yapacağımız başvuruda kullanılmak üzere ... T.C. Çevre ve orman Bakanlığı tarafından yayınlanan Valilik Tespit Raporunun tarafımıza verilmesi hususunda;

Gereğini ve bilgilerinizi arz ederiz.


Ben bu şekilde gönderdim.Umarım faydası olur.


Emre AKKAYA
Esçev Mühendislik

Tel : +90 222 228 20 01
Faks : +90 222 228 20 02
Web:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

E-posta : emreakkaya@escev.com.tr
 
@cevre000
valilik tespit raporunu gfb aldıktan sonra izin başvuru sırasında emisyon ölçüm raporunun sonuna ekledim.
 
Merhabalar;
Emisyon ile ilgili ölçümlerimizi yaptırdık ve emisyon ölçüm raporumuzu aldık bundan sonra takip edeceğimiz yol için yardımcı olabilirmisiniz.
 
İyi günler valilik tespit raporunda yazan ALAN KAYNAK kısmında tam olarak ne istenmektedir.Bu konuda yarımcı olursanız sevinirim.
 
@Eda Altınay

Emisyonlarını bir baca üzerinden atmosfere veren tesislerin bacaları nokta kaynak, baca dışından veya çok sayıda birbirine yakın küçük bacaların bulunduğu alanlardan atmosfere verilen kirletici kaynaklar alan kaynak, hareketli kirletici kaynaklar (trafik) çizgi kaynak olarak nitelendirilir.
 
Peki taş ocaklarında alan kaynağı tanımlamak istersek bir çok noktadan yapılan ölçüm müdür?
 
Alan kaynakları, yer bilgisi olmaksızın birçok tesisin göz önüne alındığı ve sadece yakıt veya konut istatistiklerine dayanan kaynaklardır..
Yani bunlara evlerin bacalarını dahil edebiliriz. Taş ocakları baca olmadığı için proses dışı denilebilir, tam olarak karşılıyor mu bilemiyorum.. İl çevre tutanağında öyle mi yazıyordu?
 
Taş ocaklarında elde edilen ürün stoklanıyorsa ve kuru durumda iken tozumaya neden olabiliyorsa, bu alan kaynak olarak değerlendirilir.
 
@CMNet Okuru

Taş ocaklarında emisyon kaynakları : konkasöre malzeme boşaltılırken ,bantlardan malzeme dökülürken ,birde stok alanında kuru malzeme var iken gerçekleşmekte.

yine taş ocaklarında emisyonu önleyici tedbirler arazözle tesis içi yolların sulanması , konkasörde sulama ve bantlarda sula şeklinde giderilmektedir.Stok alanında malzeme sulaması malzemenin kalitesini değiştirdiği için sulama yapılmamakta üstü kapalı tutulmaya çalışılmakta.

Bu durum sonucunda valilik tespit raporu dolduracağım ve proses dışı baca ve alan kaynak konusunda arada kaldım.Tekrardan İl müdürlüktekiler le bir daha görüşeyim :)
 
Üst