Yüzen Çamur

Üyeler Görebilir
Merhabalar,aktif çamur sistemleri işletme problemlerinden biri olan yüzen çamur(son çökeltim tankında) neden genelde yaz aylarında daha sık olur?Sıcaklıkla çamurun bağlantısı nedir?
Yardımcı olur musunuz...

Üyeler Görebilir
AKM ölçüm numunelerini statik elek çıkışından (havuza girmeden) mı yoksa havalandırma havuzunun içinden mi almak doğru olur arkadaşlar?

Üyeler Görebilir
tesisin çıkışından son çökeltim havuzunun çıkışndan alınmalıdır akm çıkış numunesi

Tesis giriş AKM değerini soruyorsan atıksu kaba ızgaradan geçtikten sonra alman gerekir.

Son düzenleme:
Üyeler Görebilir
Havalandırma havuzundan alınan atıksu numunesinden AKM analizi yapılmaz. Çünkü orada atıksu çamur( bakteri) ile karışacağından AKM çok yüksek çıkar

Üyeler Görebilir
@KubilayDuman Teşekkürler. Biz de zaten giriş AKM için elekten geçen sudan numune alıyoruz. Takıldığım nokta çamur hacim indeksi.
Giriş AKM: 750 mg/l Çamur Hacmi: 250 ml, bu verilere göre SVI yüksek çıkıyor, çökelme problemi yaşıyorum anlamına mı gelir.(ortalama çamur hacim endeksi 300 ml/g). Nasıl bir yol izleyebilirim.

Üyeler Görebilir
@Arifs Tesisi %65-%70 civarında verimle çalışıyor. Bir yerde eksikler ve C/N/P oranına bakmak gerekebilir. Ortamda bakteride var besinde var ama yeteri kadar Azot ve Fosfor yok büyük ihtimal