Yeni mezun-danışmanlık firmaları hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Merhaba

Çiçeği burnunda yeni mezunum. İş arayışım devam etmektedir. Tecrübesizim ve hiç birşey bilmiyorum sanrım. Çevre görevlisi belgemi ve isg uzmanlık belgemi aldım. Çevre danışmanlık firmasında işe başlama gibi bir durumum var lakin ne yapmam gerektiğini tam manasıyla bilmiyorum. Siz değerli üstadlarımın yardımını talep ediyorum. Bir sorum daha olacak sizlere, misal danışmanlık firmasnda işe başladım, acaba farklı bir iş yerinde isg uzmanlığımı kısmi süreli yapabilirmiyim böyle bir olanak var mı?
Teşekkürler..:hhhhhh:

Üyeler Görebilir
İş güvenliği uzmanlığı yapmanız başlamış olduğunuz danışmanlık firmasına bağlı.Eğer bünyesinde bulunmuş olduğunuz danışmanlık firması karma hizmet vermiyorsa isg+çevre danışmanlığı, isg uzmanlığı yapmanıza izin vermeyebilir. İkisinide yapmak istiyorsanız karma hizmet veren danışmanlık firmalarında başlamanızı tavsiye ederim.

Üyeler Görebilir
Bende bir yerden az çok demeden başlamanızı öneriyorum. Ne kadar erken başlarsanız o kadar çabuk deneyim kazanırsınız. Hiçbir şey bilmeme konusunda ise, ben başlarken Çevre Danışmanlık Firmaları yönetmeliği çok yeniydi. Beni bırakın Çevre Şehircilik İl Müdürlükleri bile ne yapacağını bilmiyordu.

Tecrübesiz olabilirsiniz, ama öğrenirsiniz çok çabuk ;)

Üyeler Görebilir
Öncelikle hayırlı olsun mezuniyetiniz, ALLAH gönlünüze göre versin, danışmanlık 1 en fazla 2 ayda öğrenilecek bir iş çünkü kes kopyala yapıştır dan başka bir şey değil, İSG yi bilmiyorum. Ben olsam 2018 kpss ye veririm tüm enerjimi. zaten 3-5 ay tüm enerjinizi verseniz güzel bir puan alırsınız. Cebimde kpss puanım varken de iş ararım..

Üyeler Görebilir
herkese merhabalar.
Arkadaşlar bir çevre danışmanlık firmasında işe başladım ancak danışmanlık hakkında her hangi bir bilgim yok ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğimi bana detaylı bir şekilde anlatırsanız çok mutlu olurum .
şuan öncelik işim atık su arıtma tesisleri (paket arıtmalar)çed kapsam dışı hazırlamam gerekiyor bu konuda yardımcı olurmusunuz ve birde elinizde örnek varsa gönderir misiniz
her şey için şimdiden teşekkürler...

Üyeler Görebilir
@Baran Ulutaş @eyavuz @Melih Coşar Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Maaş beklentim yok zaten artık bir yerden ne olursa olsun başlamak istiyorum. Allah herkese hayırlı bir iş kapısı açsın, işsizlik süreci çok yıprattı beni hele de mühendislikten mezun olmuş birinden beklentiler bu kadar yüksekken. Velhasıl KPSSye başladım bile çalışıyorum ama bir yandanda belki olur ümidiyle iş arıyorum. Uzmanlığım var ama direk uzmanlık yapma taraftarı değilim, çevreci kimliğimin yanında o da olsun istedim, bilmiyorum belki yanlış düşünüyorumdur. Boşuna okumamış olmak istiyorum kendi işimi yapmak istiyororum. Heeeelp:acpsnr:

Üyeler Görebilir
@eyavuz
Danışmanlığı kopyala-yapıştır olarak görenler niteliksiz, mühendis olduğunu sananlardır. Mesleğimiz çevreye ve insanlığa direkt faydası olan bir meslek. Evet danışmanlık çoğunlukla evrak işi olarak görülebilir ancak emisyon kontrolü, atıksu kontrolü, atık yönetimi vb. konularda yapılan bir sürü çalışma var. Bu kadar basit düşünmeyin. 2 ay da tüm konulara hakim olunabilecek bir iş olmadığı da kesin.

Üyeler Görebilir
@eyavuz
Sen ve senin gibiler danışmanlığı bu duruma getirdiniz, 2 senedir bu sektörün içinde olmama rağmen her gün yeni bir şey öğreniyorum, halen bir sürü eksik olduğum konu var. Yeniliğe, öğrenmeye sürekli açık olan bir sektör. Danışmanlıkta öğrendiğin bilgiyi ne kamuda, ne özel tam zamanlı öğrenebilirsin. Kopyala yapıştır da nedir, nasıl bir umursamazlıktır ? Ben sana söyleyeyim kendini kısıtlamaktan,köreltmekten, yan gelip yatmaktan başka bir şey değildir. İş ahlakın bu şekildeyse, bu senin şahsi karakterin, vurdum duymazlığındır. İnsanların önünde, yeni mezunların içinde heveslenen onca kişi varken sektörü bu şekilde küçümseyemez, kötüleyemezsin. İyi ki danışmanlıktayım, ve olmayada devam edeceğim. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki 3 ayda kimse kpss ile güzel bir not almadı, alamaz. Tabiri caizse kopyala yapıştır yapan, vurdumduymaz insanlar son 3 ay kala çalışır, ve sonucu da ortadadır. Daha gerçekçi, daha teşvik edici şeyler yazın, örnek olun.

Üyeler Görebilir
Bir fabrikada 1-2 ayda öğrenebilirsin belki ama danışmanlıkta ben de sanmıyorum, hiç danışmanlık tecrübem olmadı keşke 1 yıl çalışmış olsaydım diyorum.

Üyeler Görebilir
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, kabul etseniz de danışmanlık 1-2 ayda öğrenilecek bir şey etmeseniz de 1-2 ayda öğrenilecek bir şey.
1.Danışmanlığını yapacağın firma ile sözleşme imzalarsın
2.Çevre Bilgi Sistemine kayıt yaparsın.
3.GFB müracaatı için gerekli evrakları hazırlarsın ( 1-2 tanesi kesin vardır, 1-2 tanesini de İl Müdürlüğünden alırsın (uygun şartları sağlayarak))
3.Çevre İznine Müracaat edip, İzin belgeni alırsın.
4. Aylık olarak işletmeni izleyip tutanak altına alırsııın.

Şimdi yukarıda yeni mezun bir arkadaşımıza danışmanlığı çok zor bir işmiş gibi göstermek asıl yanlış olandır. Türkiye'de, eminim danışmanlığını yaptığı firmalara birtakım çevresel etkileri düzenleyici ve önleyici yaptırımlar uygulayan danışman meslektaşlarım illaki vardır, bu belirli bir sürenin sonunda (tecrübe) kendiliğinden zaten oluşacaktır.
Yıllarını bu işe vermiş işin ehli meslektaşlarımı bir önceki yorumumda üzdüysem özür dilerim, ama bir İl Müdürlüğü personeli olarak önüme Türkiye'nin her tarafından gelen evrakları görseniz bırakın mesajımı olumsuz olarak değerlendirmeyi inanın hak verirsiniz.

KPSS yi gözünde büyütenler için de tekrarlıyorum 5 ay KPSS ye fazladır.

Üyeler Görebilir
@eyavuz 1-2-4 maddeleriniz de sorun yok elbetkolay halledilir ama 3. maddenin işlemleri zaten 6 ay sürüyor hele de bulunduğunuz ile bağlı olarak çevre müdürlüğünün istekleri bu durumu daha da uzatabiliyor.. ben işe gireli 23 ay oldu her sektöre göre yeni bilgi gerekiyor yeni evrak gerekiyor .. yani öğrenme bitmiyor...

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar ben de katılıyorum danışmanlık işinin kopyala yapıştır olduğuna. 5 yıldır otomotiv sektöründe ismi bilinen bir fabrikada çalışıyorum. Gelen danışmanlık firmalarının hazırladığı evrakları görünce sinirleniyorum. Burası olmamış eski bilgi düzeltin dediğimde word halinde dosya sizde düzeltebilirsiniz cevabını alıyorum. İç tetkik raporu daha adam akıllı gidip bir gün ayırıp yapan görmedim. İl müdürlüğüne yazılan dilekçeler, beyanlar hepsini ben yapıyorum ki anlaşma yaptığın zaman biz hallederiz şeklinde konuşuyorlar. Danışmanlık firması sahipleri sahada değil iş peşinde yeni mezunları fabrikaya bırakıp iş takibi yapmıyor. Onlarda herkese kopyala yapıştır yapıp çalışmaktan kaçıyor. Bu bahsettiğim danışmanlık firmaları da izmir de ismi bilinen iyi firmalar.

KPSS için 5 ay çalışma kısmına katılıyorum ama zaten atama yok iyi puan alsan da torpilin yoksa çok zor.

Üyeler Görebilir
Yazdıklarımı dikkatlice okumadığınızdan olsa gerek ne iş yaptığımız soruyorsunuz. Dikkatsizce okuduğunuzdan da negatif görüş bildiriyorsunuz.
Çevre ve Şehircilikte
Çed İzin Lisansans & Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürlüklerinde çalışıyorum .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...