• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni mezun

MehmetYusufYilmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Mayıs 2017
Şehir
Adıyaman
Firma
Di Mühendislik
Yeni mezun arkadaşlara verebileceğiniz öneriler nelerdir? Örn; Sertifika, eğitim programları, rağbet gören sektör kolları, önemli iş deneyimleriniz?
 
Ne İngilizce imiş arkadaş.

Öğrenci olmamak(Yüksek Lisans, Tezli falan olmasın)
Erkek iseniz askerliğini yapmak
Sertifikada alan dışı istiyorsan İSG B. Yakında KDU(KDU alanımız içinde de)
Ehliyet ve araç tecrübesi

Son olarak dil. Yabancı Dilin açmayacağı yer yok. Son olarak şehir çok önemli.
 
Ben de üniversiteyi bitirdiğim de iyi ki ingilizce bölüm okumadım diye sevinmiştim. Bu arada üniversite 3. Sınıfta erasmusla yurt dışına gidecektim. İngilizce bilmediğimden ve bazı nedenlerden dolayı gidemedim. Şimdi geldiğim nokta da zamanı geri alabilsem diyorum. Neden mi? Üniversite tercihini yaparken bu bölümü ingilizce okumak isterdim. Babamın kuzeni almanya da yaşıyor. Benden 5 yaş büyük ama 6 tane dil biliyor. Öyle çat pat değil. Şakır şakır konuşur. Diyeceğim o ki ingilizce öğrenmek şart. Belli bir tecrübeye gelince o zaman ingilizce öğrenmezsen ne ingilizce imiş dediğin günleri ararsın ??
 
Daha önce forumda defalarca dile getirildiği üzere:

- Dil
- Bitmek bilmeyen enerji
- Sürekliliği olan bir merak ve araştırma duygusu
- Öz disiplin
- Dürüstlük.

bunlar olduğu sürece yeni mezun da olsanız, tecrübeli de olsanız sırtınız kolay kolay yere gelmez. Bunun dışında çevre mühendisliğinin hangi alanında çalışacaksanız o alanla alakalı araştırma yapmalı, o alana dair sertifikaları ve gelişmeleri kovalamalısınız.
 
Benim dil ile ilgili bir sorunum yok. İngilizce durumum lise sonunda C1 e son derece yakın düzeydeydi. İngilizce dışında Arapça da mevcut. Zorunda olmadığım halde, sırf Arapça hazırlık okumak için şehrimdeki İlahiyat'a kayıt oldum. YKS 2018 Söz 5055. idim. Şu an Farsça ile ilgileniyorum, mecburiyetten. (Bkz: Osmanlıca) Ayrıca Fransızca öğrenmeyi düşünüyorum.

Oradaki "Ne İngilizce imiş" sözü; İngilizce'nin işverenler tarafından anlamsız bir şekilde statü belirtisi olmasına olan tepkimdi. Mesleğimizden bağımsız olarak hiç bir şey bilmeyen, ama İngilizce bildiği için el üstünde tutulanlardan rahatsızım.
 
Ben dil konusuna pek fazla takılmıyorum şuan, tabi ki şimdiden başlayıp ilerleyen kariyer dönemlerinde profesyonelleşmek gerekiyor. Bunun yanı sıra bence kendimizi gerçekten geliştirmek gerekiyor, şuan bizim bölümümüz sertifikalarla dönüyor. Benim gördüğüm bu şimdilik. Bir de çevre mühendisliği yapmak istiyorsak çevremizinde olması lazım. Çevre edinmek gerekiyor.
 
(2018 yılından bu yana) Yeni mezun arkadaşlar eğitim açılmadığı için Çevre Görevlisi belgesi temin edememiş durumdalar. Belgesi yokken de iş başvurusu yapamayan birkaç arkadaşım var.
Onları nasıl yönlendirmeliyim yardımcı olabilir misiniz?
Belge yokken TAT da çalışıp tesise atamaları yapılabilir mi?
Bu saçma soruyu soruyorum çünkü ÇMO başkanından direkt 'İşverenlere diplomanızı gösterin' cevabını almışlar.
 
Merhaba ,

Cevap şaşırtmadı inanır mısınız :)
Şöyle ki Çevre Görevlisi belgesi başvuruları şu anda yapılabiliyor.
Arkadaşlarınız iş başvurularını da yapsınlar.
Maalesdef Çevre Görevlisi olmadan yeterlilik kısmında işlemlerini yapamazlar.
En erken sürede Çevre görevlisi başvurularını gerçekleştirsinler.
 
Çok teşekkür ederim. Mehmet Gürsoya mail atmışlardı. Ondan da sizin dediğiniz cevabı almışlar fakat benim kafamı kurcalayan şu: Lütfen uzaktan eğitim programına başvurunuz diyor taslak başvuru esnasında. Uzaktan eğitim portalına geçip eğitime başvur diyince de katılabileceğiniz bir eğitim yok diyor. Kafam çok karışık:rolleyes:
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    29.2 KB · Görüntüleme: 15
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    16.6 KB · Görüntüleme: 16
@emelingoo Bu hatayı vakti zamanında bende almıştım.

O zaman eğitim vardı tabi.
Sonra Adnan Macit'İ arayarak durumu çözmüştüm.
Size de o yolu öneririm :)
 
Arkadaşlar 2018 mezunu olduğu için mi bu hatayı alıyor bunu merak ettim Mehmet Bey'e bu konu hakkında mail atabilirsiniz. 2019 mezunu olarak sıkıntı yaşamadan başvurumu yaptım 72 saat içerisinde onaylandı. Arkadaşım belge süresi bitti vize yenileme yaptı yine başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamadı. Bence sistemsel bir hata olabilir aynı ekran görüntüleri ile mail atıp sormanızda fayda var diye düşünüyorum.
 
Üst