Çevre görevlisi vizeleme ücret?

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Merhaba,

10.10.2022 tarihinde çevre görevlisi belgemin süresi doluyor. Çevre mühendisliği bölümünden mezunum. Vizeleme işlemi ekranında istenen ücretler bunlar. Üstelik tarihi geçmemesine rağmen 900 tl ücret isteniyor. Sistemsel bir hata mı var yoksa ben doğru mu görüyorum? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.Adsız.jpg

Üyeler Görebilir
Ebru A.Üstad Merhaba,

Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında belge yenileme işlemlerine en az 1 ay önceden başlanması gerekir. Eğer bu süreye geçerse başvuru bedelini % 50 cezalı ödersiniz. Siz başvuruyu geç başlattığınız için cezalı ödeme çıkıyor.

1662990392607.png

İlgili Yönetmelik Maddeleri:

Yeterlik belgelerinin vize edilmesi

MADDE 11

(1) Vize işlemleri için, mevcut yeterlik belgesinin geçerlik süresinin bitiminden en az 30 gün önce sistem üzerinden başvuruda bulunulur. Vize dönemi sonuna kadar başvuru yapmayanların yeterlik belgeleri askıya alınır ve çevre yönetimi hizmeti veremezler.

(2) Vize başvuruları ücrete tabidir.

(3) Geçerlik süresinin bitiminden en az 30 gün önce vize başvurusu yapmayanlar ve askı süresi içinde vize başvurusu yapanlardan, yeterlik belgesi ücreti yüzde 50 fazlasıyla alınır.

Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Ebru A.Size durumu şu şekilde özetleyeyim; Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesine (eski adı: çevre görevlisi belgesi) ilk başvurularda ücret ödemiyorlar. Daha sonra vize yenileme işlemlerinde süreyi geçirmeden başvuru yaparlarsa 600 TL ücret ödüyorlar. Bu yıl geçerli olan 600 TL ücret bütün Çevre Mühendisleri için geçerli . Ücretler her yıl yenileniyor. Ayrıca bölüm dışı başvuru yapan kişilerde eğitim ve sınav şartı aranmaktadır.

Üyeler Görebilir
Olgaç Sürmelihindimerhabalar olgaç bey ben de bir soru sormak istiyorum. ebru hanımla benzer bir problemim var benimde. vize başvurusu yaparken 600 tl lik ücreti ödemiştim ancak mobil imzamda sıkıntı olduğu için başvuruyu tamamlayamadım. geç başvuru ücreti olan 300 lirayı ödemek için bankaya gittiğimde 900 liralık ücret çıktı. bakanlığı aradım daha önceden 600 liralık ödeme yaptığımı belirtim onlarda geç başvuru için ayrı bir referans kodu alabileceğimi bunu da il müdürlüğünü arayarak almamı söylediler. öylede yaptım referans kodu alıp yatırdım parayı da. sisteme de yükledim dekontlarımı ama başvurumu yine tamamlayamadım sistemdeki referans numarasıyla ödeme yapınız şeklinde uyarı bulunuyor. bu sorunu nasıl çözebilirm . Bir bilgisi olan var mıdır aceba?Ekran Alıntısı..PNG

Son düzenleme:
Üyeler Görebilir
kübrabozdaşÜstad Merhaba,

Daha önce yapmış olduğunuz ödeme dekontlarını ve ekran görüntüsünü durumu anlatan bir mail ile Bakanlığın ilgili birimine mail atın. Buna benzer durumu yaşayan arkadaşlarımız oldu ve Bakanlığa mail göndererek durumu çözdüler. Size tavsiyem bugün maili gönderin ve tekrardan başka bir sıkıntı yaşamayın. İnşallah çözülür.​

Üyeler Görebilir
Merhaba,
Sizlere bir şey danışmak istiyorum. Çevre görevlisi belgesinde yapılacak olan vize yenilemesinde sistemde başvuru geçerlilik tarihi 13/12/2022 yazıyor ancak belge üzerinde 21/11/2022 yazıyor hangi tarihi baz alarak vize yenileme başvurusunu başlatmam gerekir?
Teşekkür ederim.

Üyeler Görebilir
Merhaba herkese, günaydın öncelikle. Vize sürecimi kaçırdım bende ancak vize süreci başlat diye bir sekme bulunmuyor. Nasıl halledebilirim acaba?

Üyeler Görebilir
Demet Ş.Merhaba,

Yenileme sürecinde iki durum var.

1- Başvuru süresi 30 günün altına düşerse yenileme işlemi yapabilirsiniz ama ücret olarak % 50 fazla ödeme yaparsınız.

2- Başvuru süresi sonuna kadar başvuru yapmazsanız yenileme işlemi askıya alınır ve yenileme işlemi yapamazsınız.

Yeterlik belgelerinin vize edilmesi

MADDE 11 –
(1) Vize işlemleri için, mevcut yeterlik belgesinin geçerlik süresinin bitiminden en az 30 gün önce sistem üzerinden başvuruda bulunulur. Vize dönemi sonuna kadar başvuru yapmayanların yeterlik belgeleri askıya alınır ve çevre yönetimi hizmeti veremezler.

(2) Vize başvuruları ücrete tabidir.

(3) Geçerlik süresinin bitiminden en az 30 gün önce vize başvurusu yapmayanlar ve askı süresi içinde vize başvurusu yapanlardan, yeterlik belgesi ücreti yüzde 50 fazlasıyla alınır.

(4) Askı süresi içinde vize başvurusu yaparak başvurusu uygun bulunanlara yeniden yeterlik belgesi verilir.

(5) 6 ncı maddenin birinci fıkrasının (b) bendi uyarınca yeterlik belgesi almış çevre görevlilerinin yeterlik belgelerinin vize edilmesinde, vize tarihinde Bakanlıkta çalıştıklarını belgelendirmeleri durumunda ücret şartı aranmaz.​

Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar,
Çevre Yönetim Hizmeti Yeterlilik Belgesi vize işlemi öncesi eğitim zorunluluğu var mı? Ecbs üzerinden başvuru ve çıkan vize ücretinin ödenmesi yeterli oluyor mu? Çevre Mühendisleri ve diğer meslek dalları için durum aynı mı?

Üyeler Görebilir
Vize ücretini yatıracağımız banka hesabı var mı? internet bankacılık üzerinden yatırabileceğimiz hesap var mı?