Çevre Mühendisi Gelişim Programı

Üyeler Görebilir
Sektörel bilgi, birikim ve deneyimimizi çevre mühendisi adayları ile paylaşabilmek, kişisel-mesleki gelişimlerini desteklemek ve kariyer yolculuklarına ışık olabilmek adına Mentor-A | Çevre Mühendisi Gelişim Programı tasarladık.

Bu programı; çevre mühendisi adaylarımızın(mentee) kişisel ve mesleki gelişimini sağlamak amacıyla onlara tavsiye, bilgi aktarımı yapılması ya da ihtiyaç duydukları deneyim, yetenek ve uzmanlıklara sahip olan deneyimli mühendislerimiz (mentor) tarafından kendilerine rehberlik hizmeti sunulması olarak tanımlayabiliriz.

Gönüllülük esaslı, ücretsiz ve dönemsel olarak düzenleyeceğimiz bu programımız ile yine sektörümüzde bir ilki gerçekleştiriyoruz.

Detaylı bilgi için;
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Üyeler Görebilir
İlk olarak 2019 Nisan ayında bizzat sizin ağzınızdan, ufak tüyolarla dinleme fırsatı bulmuştum. Nihayet duyurusu da geldi :) Ben meslek için inanılmaz katkısı olacağını düşünüyorum. Hatta Sektörle Tümleşik Eğitim (STE)'den sonra gördüğüm en faydalı çalışmalardan olacaktır. Bu konuya hayır diyen arkadaşları da yoruma davet edelim, sebeplerini güzelce tartışmış oluruz.

Üyeler Görebilir
Projemize 26 farklı üniversiteden 200'ün üzerinde başvuru aldık.
Ön eleme ve telefon mülakatlarımız sonrası seçilen mühendis adaylarımız ile ilgili projenin takvimini bugün paylaştım.
4 ay boyunca 4 mentor ve 12 eğitmenimiz ile mühendis adaylarımızın gelişimlerine destek olmaya çalışacağız.

Projenin ücreti nedir diye soran adaylarımız da oldu. Program tamamen ücretsiz ve biz de gönüllü olarak yer alıyoruz.
4 mentor ve 12 eğitmenimiz ile ilk günü sabırsızlıkla bekliyoruz.

Üyeler Görebilir
12 Şubat'ta Mentor-A projemizin ilk seansını gerçekleştirdik.
16 farklı üniversiteden 37 Çevre Mühendisi adayını ağırladık.

Etkinliğimizden 2 gün sonra da çevre görevlisi eğitimi ile ilgili gelişmelerden haberdar oldum :(
Bu noktada, ayrı bir proje daha oluşturmaya karar verdim, üzerinde düşünüyorum.
Bu projemiz, yeni mezun / iş arayan çevre mühendislerine yönelik olacak.

12 Şubat'ta düzenlediğimiz etkinliğimizin kısa bir hikayesini de paylaşmak isterim;

Üyeler Görebilir
Hakan Hocam, muhteşem bir proje. Düşünen, katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum ve keşke diyorum mezun olmadan önce böyle bir Mentor programı olsaydı da katılabilseydim.

Üyeler Görebilir
pandemi sebebiyle online olarak devam ettirdiğimiz Çevre Mühendisi Gelişim Programı; Mentor-A ile ilgili;
ulaşabilirsiniz.

Yeni dönem programımızı Eylül-Ekim-Kasım-Aralık aylarında gerçekleştirmeyi planlamaktayız.