Etkinlik Çevre Mühendisleri Kpss2020 puanı ile atanmak için toplanıyor.

Üyeler Görebilir
  • Silen cevremuhendisif
  • Sebep: Şahsıma hakaret içeren cevaplar yazılması
Göster…
Üyeler Görebilir
Yahu bir bakan yardımcısı vardı Mehmet Emin mi ne oldu harlayip gurluyordu, göndersin maliyeye 100 kişilik kadro zaten açılır adam o kadar siyasallasmis ki l, gecen gün İstanbul'da yol üzerinde ki sacma sapan bitkileri savunuyordu. çevreci inşaat mühendisi.

Birde kalyon insaatan bir mimar var sanirim aile şirketi pardon çevre bakanlığına yok çevre de inşaat bakanlığı.

Vesselam bu iki arkadaş onaylarsa kadrolar çıkar yoksa kimsenin umrunda olmaz.

Gidip cmo unun yadan cmnetim yada başka bir oluşumun onlara taşrada çevre mühendisi olması gerektiğini anlatsa belki kadro alimina yol açabilir.

Üyeler Görebilir
Acaba hangimiz güne başlarken bireysel çıkarlarımızı tamamen göz ardı ederek yaşıyoruz? Istihdam istemek ve bunun için çaba sarf etmek pragmatis bir yaklaşım olarak görülebilir. Meslek adına yapılan değil kişinin kendi çıkarları için yapılanlar olarak da görülebilir. Peki meslek odalarını kendi çıkarları uğruna kullananlara neden herhangi bir tepki gösterilmiyor. Özel sektörde mesleğimizin giderek irtibatsızlaşması karşısında ne yapılıyor? Mezun olduğumda özel sektörde çalışmanın ilk kuralı olarak tecrübenin gerektiğini öne sürdüler. Tecrübe kazanmak adına çalıştığım süreç boyunca sömürüldüm. Gerçek anlamda çalışmaya başladığım da ise hizmetli, işçi, mühendis ve muhasebeci sıfatlarının tümü adı altında çalışmak zorunda kaldım. Çeşitli cinsiyetçi söylemlere, mobbinge maruz kaldım. Diplomamı kiralamam için gelen iş tekliflerini ise reddettim. O yüzden lütfen önce özeleştiri sonra eleştiri yapalım. Meslek adına kim ne kadar çaba sarf etmiş ya da edecek tartışmasının bir sonu yok. Çünkü ortada yadsınamaz acı gerçekler var.

Üyeler Görebilir
Önce Çevre Mühendislerine "sen bir mühendissin" diyelim. Kendini poşet beyancısı sananlardan utanıyorum. Poşet beyanını, atık beyanını herhangi bir ilkokul mezunu da yapabilir. Renkli çöp kutularını herhangi birisi yerleştirebilir.

Ya da İSG uzmanı olmadığımızı anlamamız lazım. Danışman adı altında onlarca firmanın evrak işlerini yapmak da mühendislik değil. Çevre Teknikerleri mi yapar bilmiyorum öyle ise onlar yapsın bırakın.

Çevre Mühendisi deyince insanların aklına bunlar gelir oldu. Kim ne yapsın o zaman Çevre Mühendisini?

Artık Çevre Mühendislerine "Siz otları filan mı düzenliyorsunuz?" sorusu az gelir oldu. Şimdi muhasebeci, beyancı, evrak işleri halleden insan olduk.

Meslektaşlarımıza da kızalım. Bomboş mezun oluyoruz sonra "Mesleğimize saygı gösterilmiyor." diyoruz. Meslektaşlarımız kendini ifade edemiyor ki daha kendisi bilmiyor Çevre Mühendisi ne iş yapar. Ne vaad ediyor iş yerine?

"Kamuya atanayım da zaten bir şey bilmesem de bir şey olmaz" kafasından çıkmamız lazım. Çevre Mühendisi her zaman diğer mühendisliklerin gerisindeydi, yine öyle ve gelecek de öyle olacak gibi duruyor.

Tüm meslek dallarındaki sıkıntılar bizde de mevcut. Asgari ücret alıp 25 firmanın evrak işleriyle uğraşmak için 4-5 yıl okumak çok üzücü bir durum. Kimse tercih etmez böyle bir işi, yaşam şeklini evet mecburuz ama işte demek istediğim Twitter'da, <yapım ekinden sonra gelen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmaz> kuralını ezberleyen adamların atanması için bir şey yapmam. KPSS ezberi iyi olanın kazandığı bir yarıştır. Üstelik mesleğinle alakasız.

Çevre Mühendislerinin kamuda iş bulması için "Bizi atayın" demek bana biraz yavan geliyor.

İş arayan, bu zor dönemlerde sıkıntı içerisinde olan tüm meslektaşlarıma sabırlar ve başarılar dilerim.

Üyeler Görebilir
1) Çok örnekleri var etkinliklere katıldık ettik sonraki etkinlik için hatta etkinliği yaymak için siteye yeni yeni üye olanlar mı dersin atandıktan sonra hesabı silip kayboluyorlar
2) piyasada özelde olan meslektaşlarına zorluk çıkarıyorlar, yoktur öyle demesin kimse var gördüm yaşadık :)
3)kendimizi hatırlatmak için hakkımızı aramak için kpss yi neden bekliyoruz anlamıyorum
4) Örneğin daha önce imza topladık twitter etkinliğin kralını yaptık atanan arkadaşlar sonrakilere katılmadı puanı ortalama üstü olan twitter dan sipariş veriyor :)
5) ben bakarım kardeş destek verenler daha önce dayanışma için de arkadaşlarına yardım etmiş mi özel Sektör de ise birilerine yardımcı olmuş mu şapkadan çıkar gibi şak diye çıkarsa ortaya sıkıntı büyük
En çok isteğimiz mesleğimizin değerini bulmasıdır diğer arkadaşların dediği gibi peyzaj veya beyancı poşeti olarak değil bu bir gerçek kamuda olanlar özelde olanlar kadar mücadele vermiyor açıkçası

Kardeşim ben de hazırlanacam @Oğuzhan Keskin @Cem Yılmaz benim için etkinlik yapak vallahi darılırım

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Ben de KPSS'ye girdim ama puanım düşük o yüzden bu başlığa muhalif olan taraftayım. Ve fakat 2 sene sonra olur da tekrar girersem ve yüksek puan alırsam twitterda gündem yaratmayı amaçlayan tarafta olacağım. Şimdiden söyleyeyim.

Üyeler Görebilir