Üyeler Görebilir
Merhabalar atıksu aritma tesisinde demir ayrıştirma tesisinde tehlikeli madde güvenlik danışmanliği işlerinden sonra artik kendi işimi kurmaya karar verdim. Hatta soru cevap kısmında bu hafta icinde tehlikesiz atık toplama belgesi ve ambalaj atığı toplama lisansı hakkında bilgiler aldım. İlk bu işi yapmak üzereydim ancak şu an geldiğim nokta tam olarak hüsran. Neden çevre mühendisleri danışmanlıklar haricinde bir yerlerin patronu olamıyor ? Gözümüzü korkutuyorlar ya da biz cesaretsiziz. İstedigim sey sadece fabrikaları bağlayip kartonu peti pres etmekti. Daha önce ilişkili oldugum geri dönüşüm tesisinde ki adam lisansın yoksa seni ilk ben şikayet ederim dedi. Sadece ambalaj atigi lisansini almak için soyunma odalari duş sicak su. Su ayristiran kanal en az 1000 m2 alan ve daha bir sürü şey istiyorlar. Yani sana 30 bin bana para harca diyor devlet. Tehlikesiz atik toplama belgesi diger ambalaj atigi lisansindan daha kolay ama o belgeyle de anlastigim yerlerden mal alamayacagim. Yani arkadaşlar devlet bize çok parasi olan bu işi yapsın sizin gibi çevre mühendisleri de bu adamların yanında asgari ücrete çalışsin çay götürsün getirsin kantar süpürsün istiyor. 1 hafta önce nerdeyse makineleri alıp işe başlayacam şeyden sırf bu yüzden vazgeçtim. Var mı fikri olan kazançlı mantıklı bir sektörde patronluk yapabilecegimiz bir alan ? Eğer bu girişimleri yapmazsak bence çevre mühendisleri işci olmaya çay götürmeye ve iş kurmaya korkutulmaya devam edecek...