Genel Çevre mühendisliği yüksek lisans tez çalışması

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar;
Çevre Mühendisleri olarak siz aynı bölümde yüksek lisans yapmış olsaydınız hangi konuda çalışmaya yönelirdiniz ve neden???
Bu konuda herkes fikrini belirtirse, en azından sitemizin de mesleğimizn gelişmesi ve ağırlık kazanması konusunda ufakda olsa yardımlarınız bulunmuş olacaktır.
Herkese şimdiden teşekkürler
İYİ ÇALIŞMALAR....

Üyeler Görebilir
@Huriye Tatlı
Benim oyum Sera Gazı Emisyonu Hesaplamalarından/Envanter oluşturulmasından yana..
Günümüzde ve ileride patlayacak bir konu.. Akıllıca davranıp konunun içerisine bir şekilde dahil olmak gerekli diye düşünmekteyim..
Yönetmelikler ile de, ülkemizde yeri olacak bir konu olduğunun sinyalleri veriliyor zaten..
Bol şans...

Bu arada çalışırken Yüksek Lisans oluyor, fakat azıcık da zor oluyor.. Çünkü eve git ders çalış, yat, sabah işe gel..
5 hafta sonumu evde geçirdiğimi bilirim:agla: Ama çok şükür ki ders dönemim bitti, artık tez aşamasındayım:srnsml:

Üyeler Görebilir
Merhabalar,

Ben Yüksek lisansta tez aşamasına gelmiş ve henüz konu seçememiş olanlardanım malesef:( Biyolojik arıtma yapmakta olan bir tesisin laboratuvarında çalışmaktayım. Konu önerebilecek var mı acaba?

Üyeler Görebilir
Teşekkür ederim öncelikle. Çalıştığım yerde yapabileceğim bir çalışma olmasını istiyorum daha çok. Çünkü izin konusunda sıkıntı yaşayabiliyorum...=(

Üyeler Görebilir
@Kübra Şahin
birşey değil.benim alanım geri dönüşüm ama üniversitede arıtma dersleri gördüğümüz için arıtmada kullanılan bakterileri araştırabilirsiniz ya da fiziksel kimyasal ve biyolojik arıtmaları kıyaslayabilirsiniz. keşke izin alma şansınız olsa.

Üyeler Görebilir
Merhabalar,

Biyogaz ve Atık su entegre bir tesis de çalışıyorum biyogaz üzerine önerebileceğiniz yada daha önceden çalışma yapılmış bir konu var mı? İlgili konuda öneride bulunacak var mı acaba?

Üyeler Görebilir
yüksek lisans tezi için sanayi tesisleri ve eğlence yerlerinde gürültü kirlilği konusunu ele almak istyorum önerebileceğiniz makele veya sunumlar varmıdır? ayrıca yüksek lisan tezi gürültü üzerinden olursa gürültü sertifikalarından muaf olma drumu varmıdır?

Üyeler Görebilir
Merhabalar ,
Ben bu dönem yüksek lisansa yeni başladım 1.dönemim ders aşamasindayim.Tez konusunda kararsızım.İçme suyu ve atıksu arıtma mı çalışmalıyım, yoksa hava kirliliği ile iklim,karbon ayak izi ve sürdürebilirlik konularını mı çalışmalı ?

Üyeler Görebilir
byznr@byznr Merhabalar karar sizin olmakla birlikte ilgi duyduğunuz bir alanda yapmanızı tavsiye ederim.
Bir çok konu arasından eleme yapmışsınız ve elinizde yukarıdaki seçenekler var bunları biraz daha araştırıp karar vermenizi öneriyorum.
Günümüz perspektifinde ise iklim değişikliği, karbon ayak izi, sürdürülebilirlik gibi konular ön planda.

Şimdiden başarılar diliyorum.