Çevre ve şehircilik il müdürlüğü tarafından yapılan denetim...

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba,bakanlıktan gönderilen yazı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma ve Geri Kazanım Tesislerini Denetleyecekler. Denetimde istenilenler;
1-) Geçici Faaliyet Belgesi veya Çevre İzin ve Lisans Fotokopisi
2-) Kapasite Raporu Fotokopisi
3-) Danışmanlık Sözleşmesi Fotokopisi
4-) Aylara ait elektrik ve su tüketim miktarları
5-) Aylara ait alınan ambalaj atıkları miktarları ve satılan ambalaj atıkları miktarları ( Satılan ambalaj atığı yoksa miktar yazılmayacak)
6-) Ambalaj atığı toplama ayırma için yapılan araç sözleşmeleri ve ruhsat fotokopileri
7-) Ambalaj atığı geri kazanım sonucu oluşan ürünlerin karşı firmaya satıldığı gösteren fatura fotokopileri ( Gelen memurlar aylara göre kendileri isteyecek)
8--) Çalışan personellerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hizmet Dökümleri ve Çevre Görevlisi SGK Hizmet Dökümü (Firmada Çevre Mühendisi çalışıyorsa istenilecek)
9-) Ambalaj atıklarını sattığınız firmaların Çevre izin ve Lisans veya Geçici Faaliyet Belgesi fotokopileri
Yazı bana ulaşmadı. Elinde yazı olan arkadaş paylaşırsa mutlu oluruz.

İyi çalışmalar.
 
Üyeler Görebilir
@hersanlioglu
Günaydın;
Benim bir tane firmaya geldiler ve gerekli bilgileri doldurdular. Bazı evraklarıda fotokopi olarak verdim.Aslında yazıyı gönderip bizlerde halledebilirdik.
 
Üyeler Görebilir
@hersanlioglu
birleşik denetimlerde istenilen evrakların listesi gönderiliyor. o gün mutlaka çevre görevlisininde tesiste olması istenir.
 
Üyeler Görebilir
Bugün bize direk il çevreden gelip tebliğ ettiler bu belgelerin neden istendiğine dair bilgileri yokmuş bakalım sonu nereye bağlanacak
 
Üyeler Görebilir
2014 YILI ÇEVRE DENETİM RAPORU YAYINLANMIŞTIR
Bakanlığımız tarafından 2010 yılından bu yana “Çevre Denetim Raporu” Türkçe ve İngilizce dillerinde hazırlanarak yayımlanmaktadır. Bu yıl yayımlanan ‘’ 2014 Yılı Çevre Denetim Raporu’’ aşağıdaki hususları kapsamaktadır;
Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu ve Proje Tanıtım Dosyası hazırlayacak, Çevre İzni/Lisansı başvurusu yapacak, çevre ölçümleri yapabilecek kurum/kuruluşlara ilişkin veriler; ÇED Yönetmeliği çerçevesinde 2014 yılı içerisinde verilen ÇED kararlarına ilişkin veri ve değerlendirmeler; Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği gereğince verilen çevre izni/lisansı belgelerine ilişkin veriler; 2014 yılı içerisinde Bakanlığımız merkez ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından Çevre Kanunu kapsamında gerçekleştirilen çevre denetimi faaliyetleri ile ilgili istatistikî verilerin sunulması ve söz konusu faaliyetlerin etkinliğine ilişkin genel değerlendirmeler; Bakanlığımız görev alanı içerisinde kalan piyasa gözetimi ve denetimine (PGD) ve egzoz denetimine ilişkin veriler; Bakanlık merkez ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından çevre denetimleri sırasında saptanan uygunsuzluklar ve uygunsuzlukları saptanan işletmelere uygulanan idari yaptırımlar; çevre alanında denetim yapma yetkisi almış kurum ve kuruluşların yaptığı çalışmalar hakkında kısa bilgiler ile 2014 yılında Bakanlığımızın uluslararası denetçi ağlarına katılım bilgileri ve gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgiler yer almaktadır.
Kamu kurum ve kuruluşlarına, üniversitelere, belediye başkanlıklarına ve sivil toplum kuruluşlarına dağıtımı gerçekleştirilmiş olan Rapora Yayınlar bölümünden de ulaşılabilmekte olup,tüm kamuoyuyla paylaşılması sağlanmıştır.
Link;
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üyeler Görebilir
İstatistiğe vurulduğunda hem denetim sayıları hem de verilen cezalar (firma ve tesis bazlı olarak) çok küçük bir yüzdede kalıyor.
 
Üyeler Görebilir
@Melis Kara
sebebi ne acaba? Eğer haklıysanız mahkemeye verin. Bizden de istediler belgeleri. Bazı firmalara gitmişler mesela beni telefonla arayıp belgeleri istediler.
hatta evrak kayda vermeyin direk bana elden getirin dediler. Galiba Türkiye geneli bir denetim. Bakalım sonu nereye varacak gerçekten.

Benim Bakanlığı veya il çevre müdürlüklerini haksız bulduğum en büyük nokta şu; hiç bir eğitim düzenlemiyorlar firmalar için. Bu belgeleri şöyle işleyin . malzeme satarken buna dikkat edin gibi. Sonuçta çalışanlarımızın çoğu işverene bağlı. İşverende nasıl fazla kazanç sağlıyorsa o şekilde ilerliyor doğal olarak. Bizim işverene doğru yolu göstermemiz gerekiyor. Yönetmelikte yazıyor deniyor. yönetmelikte klasik şeyler yazıyor. faturanın ne olduğunu bilmeyen meslektaşlarıma rastlıyorum. atık ambalaj sistemine faturanın ne olduğunu bilmeyen kişi nasıl doğru bir yolda ilerleyecek. Bu sadece basit belki de önemsiz bir detay. Ama denetimde yüksek meblağlarla cezalar yazılabiliyor. Bakanlığımızın bize ciddi anlamda eğitim vermesini umut ederek bekliyorum.
 
Üst