Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
YürürlükteÇevresel gürültü kontrol yönetmeliği - 30 kasım 2022
Yönetmelikte kapsama girip girmediğimizi Çevre izin ve lisans yönetmetmeliğinden mi tespit edeceğiz sadece ?
Fabrikada üretim kaynaklı ofislere gelen bir gürültü var sadece . Bahsettiğim gürültü de iş güvenliği kapsamında yapılan ölçümlerde limitlere uygun .
burcutunatinaz
Öncelikle İSG ve Çevre kısmını tamamen birbirinden ayrı değerlendirmeniz lazım. Eğer bir endüstri tesisi iseniz; sorunuzun cevabı evet ÇİLY'ye göre değerlendirilecek:
Madde 12 - (2) Endüstri tesisleri, 10/9/2014 tarihli ve 29115 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği hükümleri kapsamında değerlendirilir.
İl Müdürlüğü talep ederse, sizden akustik rapor isteyecek. Tekrar belirtmemde fayda var, İSG 'de yapılan gürültü ölçümüyle akustik ölçümleri birbirinden farklı şeyler.
Cem YılmazÖnceki yönetmelikte ilgili maddeye atıfta bulunarak OSB'lerde bulunan tesisler için muafiyet yazısı alabiliyorduk. Güncel yönetmelik Geçici Madde 3(2) bu yazıların mevcut izin lisans belgesi süresi bitimine kadar geçerli olduğu belirtilmiş. Bundan sonraki süreçte değerlendirmeler İl Müdürlüğü insiyatifine mi bırakıldı? Mesela çalıştığım tesis Ek-2 3.7 ve 3.17 kapsamında değerlendiriliyor. 3.7'de gürültü muafiyet işareti yokken 3.17'de muafiyet işareti bulunuyor. Bu durumda değerlendirme nasıl yapılacak fikriniz var mı?
elifchetinHenüz uygulama örneğine rastlamadım, fikir yürütmek de istemiyorum pek. Sonraları karşıma çıkıyor yazdığım yorumlar. Hepimiz için hayırlısı diyorum arkadaşlar.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.