Eğitim ÇMNet Eğitimler Serisi -2 14064:2018 Kurumsal Karbon Ayak İzi Eğitimi 11-12 Aralık

Üyeler Görebilir
Merhaba tekrar, iki sorum daha olacak:
1- Bu eğitimi tamamlayıp, katılım sertifikasını aldığımızda herhangi bir fabrikanın karbonayakizi hesaplamasını ve raporlamasını yapma yetkimiz olacak mı? Yani fabrika bizden aldığı raporu örneğin yurtdışı müşterilerine sorunsuz bir şekilde sunabilir mi?
2- Çevre mühendisi olmayan ve/veya cevremuhendisleri.net'e üye olmayan biri dışarıdan da aynı şekilde form doldurup, ücretini yatırıp katılabilir mi?
Teşekkürler.

Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Şuanda alınan hiç bir eğitimde tam anlamı ile bir hesaplama mümkün değildir.

Nedenleri ise eğitimler genel hatları veya spesifik noktalarda bilgi sahibi eder. Nedir bunlar sizim fabrikanızda hesaplayacağınız bir veri setinin kat sayı değerlerini nereden alacağını öğrenmiş olursunuz ve hesaplama aşamasına geçersiniz. Kurum olarak hesaplanabilir ve bu bir çalışma olmuş olur sunulabilir. Lakin sürdürülebilirlik raporları, CDP turkey gibi kurumlara başvuru aşamasında bu yaptığınız hesapların bağımsız bir kuruluş üzerinden doğrulatmanız gerekmektedir. Bu da ya yurt dışından firmalar ya da Türkiye'de yurt dışı partnerleri tarafından yapılabilmektedir.

Bu yüzden yurt dışı veya yurt içi müşterileriniz için bu hesaplamaların doğrulatılması gerekebilir.

Örneğin sera gazından hesaplamalar form talimat hazırlanıyor fakat doğrulayıcı kuruluşlar tarafından onaylandıktan sonra bakanlığa sunuluyor.

Umarım açıklayıcı olmuştur :)

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Murat bey ben kaydımı sistemden oluşturdum, kurumsal ödeme olacağı için verdiğiniz mail adresine firma bilgilerini gönderdim, ancak bana gelen herhangi bir bilgilendirme mesajı vs olmadı ?

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar Katılım belgeleriniz mail adreslerinize gönderilmiştir.

Eğitim İle ilgili geri dönüşlerini yazabilirseniz seviniriz :) sizler için ne kadar faydalı olmadı başka eğitimler istermisiniz :) bunlar ile ilgili sizlerden geri dönüş beklyoruz 🙋‍♂️ :)

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Merhabalar @Murat Çelebi Bey.
Eminim çok güzel bir eğitim olmuştur tüm katılımcılarla birlikte herkes faydalı bilgiler öğrenmiştir. Bende eğitimi kaçıranlar arasındayım. yakın zamanda tekrar bir eğitim açma olanağınız var mıdır?

Üyeler Görebilir