Selamlar,
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.
En baştan kamu spotu niteliğinde uyarımı yapayım, dikkate alıp almamak size kalsın.
!! Kamu Spotu !!
Sizi dünyanın en çok kazandıran işine sahip edecek olsa dahi istemediğiniz bir bölümü okumayın.
Sırf üniversite mezunu olmak için üniversite okumayın.
Sadece üniversitede almış olduğunuz eğitim ile mezun olduğunuzda piyasada sizin gibi yüzbinlerce kişi olacağını göz ardı etmeyin.
Mezuniyetin ardından kazandığınız unvan tek başına sizin iş bulmanızı sağlamayacaktır, aman diyeyim kendinizi kandırmayın.
Üniversiteler yalnızca eğitim alma kurumları değil aynı zamanda kariyerinize başlamadan önce sektörden işbirlikleri kurmanızı sağlayacak kurumlardır, dolayısıyla bu işbirliklerini/fırsatları/networkü size sağlayacak üniversiteleri tercih etmeniz gerektiğini kendinize hatırlatın.
Tüm bunları filtrelerinizden geçirip iyice sindirdikten sonra kararınızı vermenizi öneririm.
Aksi halde hayatınızdan en az 4 sene eğitim uğruna sonrasında ise 40 sene hayatta kalma uğruna sevmediğiniz bir mesleğin eğitimini alıp gerekliliklerini icra etmeniz gerekecektir.
İyi düşünün doğru karar verin.
!! Kamu Spotu !!
Şimdi meslek hakkında bilgi almaya gelirsek bu forumu derinlemesine incelemediyseniz başlangıç için;
Çevre mühendisi kimdir? Ne iş yapar?
Üniversiteler
Çevre Mühendisliği Dersleri
Bu 3 konu temel bir fikir oluşturacaktır.