İç tetkik

Üyeler Görebilir
arkadaşlar bence o maddede dikkat edilmesi gereken il müd. onayı yani bir firma çevre izni almamışsa onun mevsimsel çalışması göz önüne alınmıyacak diye tahmin ediyorum. Çünkü ben bir çay fabrikasının başvurususunu çalışmadığı dönemlerde şimdi yapıyorum.
(6) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-2 listelerinde yer alan ve mevsimlik veya dönemsel çalışan işletmeler, çalışma sürelerini çevre ve şehircilik il müdürlüğüne onaylatmaları durumunda, işletmenin sadece çalıştığı dönem içinde, bir çevre görevlisini istihdametmek veya çevre yönetim birimini kurmak veya çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak zorundadır.
 
Üyeler Görebilir
@Yasemin Aslantürk

çay fabrikalarının izin lisans işlemlerini nasıl yürütüyorsunuz peki Yasemin hanımcım, çevre izni alıyor musunuz geçici iş yerlerinde
Selma Dağtekin
Çevre Mühendisi
 
Üyeler Görebilir
@shalic
evet emisyon konulu çevre iznine tabi oluyorlar, işte demek stediğimde o mevsimsel çalışma ancak çevre izni aldıktan sonra geçerli olabilir yoksa danışmanlığını yapmadığım tesisin başvurusunu yapmam.
 
Üyeler Görebilir
Dönemsel çalışan çok farklı sektörler var açıkçası. Turizm sektörü, zeytin, salça, çay gibi çeşitli sebze ve meyve işletmeleri ...vs
Bu işletmeler dönemlik çalışıyor ancak bir Çevre İzni süreci uzayabiliyor. Veya bir kısmı çalışmadığı dönemde de bir sonraki sezonun hazırlıklarını yapıyor vs. Yani ara verip hizmet vermek bence çok randımanlı olmaz gibi. Bilmiyorum.
 
Üyeler Görebilir
Bir diyaliz merkezine kasım ayında danışmanlık hizmeti vermekye başladık. bizden önce çalıştıkları firma temmuz ayında iç tetkik yapmış, bizim tekrara iç tetkiki yenilememiz gerekli mi acaba?
 
Üyeler Görebilir
@morgul


firmayi aldıgınız ilk ay iç tetkik yapmanız gerekmektedir. Önceki şirketin iç tetkiğine ne derece güvenebilirsiniz kontrol edip tekrar yapabilirsiniz
 
Üst