İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

Üyeler Görebilir
@Duygu Dilek
Evet Duygu Hanım. Mart ayını mı yüklemeye çalışıyorsunuz, yoksa Şubat ı mı?
Rapor bölümünün kaldırmışlar, sanırım üzerine çalışıyorlar..
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar iç tetkik hazırlayan varsa yardımcı olabilir mi? bakanlıktaki formatta bi sürü ek var,onların hepsini eklediniz mi, nasıl yaptınız bilgi verir misiniz..
 
Üyeler Görebilir
Eski usul devam edecektir. İzin lisans başvurularında bile arada takılan sistemin bunu kaldırması zor bir ihtimaldi. "Artık sisteme yüklenmeyecektir" cümlesi çok açık değil mi? :)
 
Üyeler Görebilir
bence eski düzene geçmesi iyi olur mu bilmiyorum açıkçası.şunu da biliyoruz ve duyuyoruz ki birçok firma şehir dışında olan tesislerine gidip gelmiyordu, bu şekilde bir nebze olsun iyileşme olacağını düşünüyordum, ancak eski düzene geçilirse onlarda eski düzene geçeceklerdir. yine dipte danışmanlık hizmet bedeli vereceklerdir.
raporların yüklenmemesi iyi mi oldu kötü mü bilemedim ben :kötü::kötü::kötü:
 
Üyeler Görebilir
İl Çevre'nin eleman yetersizliğinden tesislere gidip kontrol edememesi rapor yüklenmesini bir noktada anlamsız kılıyordu. Caydırıcı mıydı? Evet. Kısa vadede. Geçtiğimiz zamanlarda forumda bir yerlerde denetçiliğin ve danışmanlığın ayrılması gerektiğini söylemiştim. Bu noktaya doğru da geliniyor. İl Çevreler üst denetçi gibi denetçi kuruluşları denetleyecekler, denetçiler ise danışmanları ve firmaları...
 
Üyeler Görebilir
Bence de sistem bu şekilde devam etse idi, hiç olmazsa bir ciddiyet oluşmuştu. Ama ayın 20' nden sonra 15' nden sonra yerine ayları seçip o şekilde yüklense daha pratik olabilirdi. Bakalım önümüzdeki günlerde belki farklı şekilde açılır. Hemen geri adım atacaklarını düşünmüyorum. :-)
 
Üyeler Görebilir
Bence her bir çevre mühendisi bireysel olarak çevre danışmanlığı hizmeti verebilmeli. bir tesise kaç gün hizmet verecekse o kadar sigortalı olsun, danışmanlık firmalarına verilen ücretler de çevre mühendislerine verilsin, bir mühendis 6-7 adet tesise, tesisin durumuna da bağlı olarak değişgenlik gösterse de, hizmet verebilir, sağlıklı olarak tabi ki... bu şekilde 16 gün tam dolu üstüne bir de başka kiralık belgelere yüklü tesisleri de ekleyerek inanılmaz sağlıksız bir iş yükü oluşmakta..... Herşey düzensiz ve gerçek dışı.... önce Türkiye gerçeğini kabul edeceğiz ona göre hizmet vereceğiz...... bu bilinç oluşturulmalı ama böyle değil.... nasıl? ben de tam olarak bilmiyorum... bunu da yetkili merciler bilmeli.... cezaların caydırıcılığı yok, bunun da meblağ ile ilgisi yok... bu cezayı öderim ama bu çevre işini de yapmam diyen işadamı çok gördüm...... maalesef....
 
Üyeler Görebilir
@Nihal Ş. Aksoy

Sistemi kapattılar diye bu kadar geri adım atacaklarını sanmıyorum :)

Şaka bir yana danışmanlık sisteminin olmasındaki temel amaç bilgi birikimlerinin oluşması. Yani sıfırdan bir Çevre Mühendisinin bilgi birimi edinebilmesi için en az 2 sene danışmanlık firmasında çalışması gerekiyor. Her sektörden farklı farklı sorunlar görmeli ki çözüm üretebilsin. Bireysel danışmanlığın en sakıncalı yanının bu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca devlet karşısında sorumlu bir kurum görmek ister. Denetleyeceği bir kurum.
 
Üyeler Görebilir
Yönetici tarafından son düzenlenen:
Üst