Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
5.06.2012 tarihinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü resmi sitesinde yayımlanmış olan “
Şimdi bunu okuyordum da ne kadar haklı olduğunuzu farkettim. Bakanlığın bunun gibi kervan yolda dizilir uygulamaları ne yazık ki bizim mesleğe olan güvenin sarsılmasına neden oluyor. Çevre görevlisi mühendisi anlatsın dursun.
Aylık değerlendirme raporlarında tesiste oluşan atık türleri bölümüne atık türlerini yazmamız yeterli mi yoksa oluşan atık miktarlarını da yazmamız mı gerekli? Tesiste kantar, tartı yok, atık miktarı nasıl belirlenip yazılacak? ya da ortalama değerler mi yazılacak?
@hasan140715 Atık miktarlarını TÜİK standartlarını dikkate alarak yazabilirsiniz katı atık, kişi başına TÜİK-2016 1.17 kg gbi.personel sayınızla bu değeri çarptığınızda ortalama atık miktarınızı bulursunuz
15 01 10 kontamine ambalaj bu ay 4 tane mi oluştu bi tanesi tahmini kaç kg eder diyerek tahmini bi değer yazarsınız veya atık çıkışı yapıldığında miktar girer taşıyıcı firma ya da bertaraf firması geçmiş uatf lerden faydalanarak da bi miktar girebilirsiniz @hasan140715
150110 koduna uygun mudur demek istediyseniz, bana kalırsa hayır. Çünkü o atık adının tam açılımı "Tehlikeli Maddelerin Kalıntılarını içeren ya da Tehlikeli Maddelerle Kontamine Olmuş Ambalajlar" ve şeker kontamine bir malzeme değil. Bunun yerine diğer ambalaj kodlarından verilmesi daha uygun gibi.
@Nihal Ş. Aksoy
hayır değildir. kontamine olması için içeriği tehlikeli bir madde olmalıdır. ayrıca tehlikeli ambalajların arka tarafında tehlikeli niteliği gösterir semboller yer alır. şeker çuvalının arkasında olsa olsa geri dönüşüm sembolu olur. şeker çuvalları hammaddesi PP(Polipropilen) isimli bir plastiktir.
Aslında bu soruyu sorarken aşağıdaki linkte yer alan bilgide de bahsettiği gibi toz halindeki bazı organik maddelerin yanıcı ve patlayıcı özellik taşıması ile alakalı idi. Şeker sağlığa zararlı olmayabilir (ki tartışılır) ancak yanıcı tehlikelilik özelliğinden dolayı ambalajı da yanıcı olarak kabul edilebilir mi? sorusuydu benimki... ama genel görüş tehlikesiz ise ben de öyle kabul edeceğim artık yapacak birşey yok.
@Nihal Ş. Aksoy
bu konuda da şekerin tehlikeli niteliğini kontrol etmeniz gerekir. sanmiyorum ki şeker maddesinin msds i olsun. veya adr tablosunda yer alsin ya da TEHLİKELİ MADDELERİN VE MÜSTAHZARLARIN SINIFLANDIRILMASI, AMBALAJLANMASI VE ETİKETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK kapsamındaki tehlikeli maddeler listesinde yer alsın... yönetmeliklere bakar da bulursanız lütfen bizi de bilgilendirin, simdi buraya artis artis yaziyoruz, isin dogrusu farkli olabilir nitekim hehe
Elinizde aylık değerlendirme raporu doldurulmuş hali varsa örnek olarak paylaşabilir misiniz bazı bölümler kafamı karıştırdı, yardımcı olursanız çok sevinirim
@Yasemin Aslantürk Çebi
Çalıştığım şantiyede sadece ek-5 kapsamınca 500saat/yıldan fazla jenaratör kullanımı yapılacağı için hava emisyon izni almam gerekiyor. bunun için emisyon ölçüm raporu hazırlamalı mıyım yoksa SKHKKY yönetmeliği Ek-5 kapsamında yer alan bir görüş dilekçesi hazırlamam yeterli olacak mıdır? bu konudaki prosedür varsa ek belgeler ile ilgili beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Tuik anketinde atık kısmında dönem içi atık kısmını mı alıyoruz ürün kısmını katmamız gerekiyor mu. bi de tesise kabul edilen atıkları mı yazmam gerekiyor işlenen ya da devir bunları dahil edecek miyim
Bu yılki atık beyanı için hazırladığım verilerimi girdim yani atık kısmını baz aldım. İkinci sorunuzun cevabı ankette şu şekilde belirtilmekte "Üretim faaliyeti sonucu oluşan atıkların yanı sıra ofis ve yemekhane kaynaklı evsel atıklar, ambalaj atıkları, vb. tüm atıklar belirtilmelidir. Ancak geri kazanım/bertaraf amacıyla tesis dışından alınan atıklar hariç"
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.