Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
5.06.2012 tarihinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü resmi sitesinde yayımlanmış olan “
@Olgaç Sürmelihindi bu arada benim hem TAT hem geri dönüşüm hemd gıda imhası tesisim var ben bu tesislere eğitimi 6 ayda bir mi verecegim ve eğitimi slayt gibi hazırladım ama farklı bir döküman mevcut mu acaba bakanlığın istediği denetim için geldiklerinde eğitim sınav vs döküman talep ediyolarmış ama olgaç bey
@esra_herdem Şöyle söyleyeyim; eğitimi yılda en az 1 defa olacak şekilde verebilirsiniz. Sayısı size kalmış. Doküman olarak ise tesiste hangi atıklar hangi işlemlerden kaynaklanarak çıkmaktadır. Proses sonucu çıkan atıklar ne yapılıyor ve nasıl biriktiriliyor. Bu şekilde hazırlarsanız hem tesisi daha iyi tanımış olursunuz hem de çalışanlar neyi nasıl yapmaları gerektiği daha iyi anlar. Eğitimde genel bahsedin ama özele daha çok detay vermeniz faydalı olacaktır. Örnek vermek gerekirse; şu yönetmeliğe göre emisyon ölçümü yapılmalı, atıklar lisanslı firmalara verilmeli derseniz bazı şeyler havada kalır. Yine bunlardan bahsedin ama bizim tesisimizde şu atıklar çıkıyor ve şu yönetmeliğe göre geri kazanılıyor derseniz açıklayıcı olur.
Gizem SunarSıfır puanlı tesis dediğiniz Kapsam Dışı tesis mi? Bununla ilgili duyuruya ihtiyacınız yok. Çevre Yönetim Hizmetleri Hakkında Yönetmelik gereği sözleşme yaptığınız firmaları sisteme bildirmekle yükümlüsünüz. Sisteme bildirdiğiniz gün için aylık faaliyet raporu hazırlamakla yükümlüsünüz. Yine çevre yönetim hizmeti sözleşmesi yaptığınız zaman eğitim ve iç tetkikten de sorumlu oluyorsunuz çünkü mükellefiyetleriniz arasına giriyor.
Firmanızın çevre danışmanlık hizmeti verdiği işletmeler Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinin ek listelerine girmiyor ise (yani sistem üzerinde kapsam dışı (sıfır puan) olarak görünüyor ise);
Bu işletmelerin de hizmet alımı sözleşmelerinin e-yeterlik sistemine yüklenmesi, işletmelere yapılacak ziyaret programının aylık çalışma takvimine günde 1 (bir) işletmeye hizmet verilecek şekilde girilmesi, ayrıca Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte belirtilen mükellefiyetler kapsamında işletmeler ile yapılan hizmet alımı sözleşmeleri tarihinden itibaren belirtilen sürelere uygun olarak aylık faaliyet raporları, yıllık iç tetkik raporları ve çevre konusunda eğitim tutanaklarının hazırlanması ve çevre mühendisleri/çevre görevlileri ve işletme sorumlularına imzalattırılarak ilgili dosyalarında bulundurulması gerekmektedir.
Duyuru üzerinden birilerine bildirmem gerekiyordu o yüzden arıyordum. Teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar,
Ben bir şirkette tam zamanlı çalışıyorum. Aylık ziyaret ve iç tetkik raporları sisteme girilmiyordu diye biliyorum ama girilmesi gerekiyor mu? Değişen bir durum var mı? Bilgi verirseniz sevinirim.
Her iki dokümanın da sistemde girilebilecek bir yeri mevcut değil. Ancak yeni yönetmelikte 1.1.2024 itibariyle Aylık Faaliyet Raporlarının sisteme yükleneceği ibaresi var. Dolayısı ile 8 ay sonrasını bekleyip göreceğiz. Şu an ekstra bir şey yapmanız gerekmemekte.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.