Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
5.06.2012 tarihinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü resmi sitesinde yayımlanmış olan “
Organize bölge müdürlüklerinde çevre mühendisi olarak çalışan arkadaşlar iç tetkik ve aylık denetimleri nasıl yapıyosunuz. Bakanlığın istemiş olduğu formatlarda çalışmalar yaptınız mı?
İç Tetkik eklerinde, "5.1.9. PCB/PCT kapsamında tedarikçiden temin edilen analiz raporları" diyor. Bunu anlayamadım, yardımcı olabilecek var mı ? Teşekkürler..
PCB analizleri
MADDE 10 – (1) Ekipman ve izolasyon sıvıları içindeki PCB içeriğinin ön tespiti yapılır. Ön tespit sonucunun 50 ppm ve üzerinde bulunması durumunda, kantitatif analizler izolasyon sıvılarında TS EN 61619, petrol ürünleri ve atık yağlarda ise TS EN 12766-1, TS EN 12766-2 ve TS EN 12766-3’e göre akredite olmuş veya Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda yapılır.
@Yasemin Aslantürk
Yani ben firmam ile görüşerek pcb içeren ekipman ve izolasyon sıvılarını belirleyeceğim daha sonra bunları tedarik ettiğimiz firmalardan analiz raporlarını alacağım. Doğru mu anlamışım?
İç Tetkik Raporu:
-Tesis hakkındaki genel bilgiler kısmında proses kısaca anlatılabilir (Hammadde girişinden ürün çıkışına kadar geçen süre zarfı).
-Yönetmelikler kısmında;
Örneğin:
-Ambalaj atıkları ile ilgili yönetmelikte, neden bu yönetmeliğe dâhil olduğu belirtilmelidir.
-Hangi proseslerden bu yönetmelik kapsamında atıklar çıkmaktadır?
-Yönetmeliğin ilgili maddesi yazılmalıdır.
-Tesis bu maddedeki yükümlülükleri yerine getiriyor mu?
- Yerine getirmiyorsa nedeni nedir?
-Yükümlülüklerin sağlanması için yapılması gerekenler yazılmalıdır.
@Melis Kara
İlgili yönetmelikler kapsamında değerlendirilmeli.
Ancak Deniz ile alakalı yönetmelikde bulunsun başlığının altına ilgili yönetmelik hükümlerinde muaftır vb. cümle ile doldurabilirsin.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.