@Melih Coşar
Aylık değerlendirme Raporu için söylüyorum;
mesela hava emisyonuyla ilgili kısma 0.73 Mw gücünde ısınma amaçlı baca olduğundan seös kapsamı dışındadır tarzı bir açıklama getiriyorum. çünkü emisyon konulu çevre iznine tabi olma gibi bir ihtimali var. Bacanın varlığından ve kapasitesinden bahsediyorum ancak muafiyet konusunu da belirtiyorum.
Formatta B başlığı altındaki açıklamada : "İşletmenin faaliyeti, çevresel etkileri bakımından irdelenecek, sadece yükümlü olduğu mevzuat çerçevesinde değerlendirme yapılacaktır. Aşağıdaki numaralandırma ve alt başlıklar örnek olarak verilmiştir. Değerlendirmede işletmenin çevresel etkileri dikkate alınacaktır." deniliyor.
Numaralandırma ve alt başlıklar örnektir diyor. Ben mesela Hastaneler için B.5 TOPRAK KİRLİLİĞİ, B.7 KIYI TESİSLERİ veB.8 MADEN İŞLETMELERİ gibi kısımları siliyorum. çünkü hastanenin bir maden işletmesi olması veya atık kabül tesisi olması gibi bir ihtimal söz konusu değil. bölylece hem raporda gereksiz yazı bulunmuyor, hem de işletmeci yada denetmen rapora baktığında sadece tesisle ilgili kısımları görüyor.
benim düşüncem bu yönde..