Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ağır ve tehlikeli işler sınıfındaki bir şirketin personelinin 1/10 oranında sertifikalı ilkyardımcı bulundurması gerekmektedir.Örneğin 500 personeli olan firma da en az 50 tane ilk yardımcı olmasıgerekmektedir.Sertifikalı ilk yardımcı eğitimi sağlık bakanlığından sertifikalı ilk yardım eğiticisi tarafından verilir.Bu kişiler kamu çalışanı yada özel firmalar da olabilir.
Bu eğitimlerde kullanılan eğitim slaytları ekte verilmiştir.Yararlı olması dileğiyle.
Ekli dosyalar
1-GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ.ppt
1.8 MB
· Görüntüleme: 315
2-HASTA YARALI VR OLAY YERİ DEĞERLENDİRME.ppt
971 KB
· Görüntüleme: 289
3-TEMEL YAŞAM DESTEĞİ.ppt
1.1 MB
· Görüntüleme: 250
4-KANAMALARDA İLKYARDIM.ppt
3 MB
· Görüntüleme: 264
5-YARALANMALARDA İLKYARDIM.ppt
539.5 KB
· Görüntüleme: 234
6 - YANIK, DONMA VE SICAK ÇARPMASINDA İLKYARDIM.ppt
1 MB
· Görüntüleme: 250
7-kırık, çıkık ve burkulmalarda ilkyardım.ppt
2.4 MB
· Görüntüleme: 240
8 - BİLİNÇ BOZUKLUKLARINDA İLKYARDIM.ppt
348.5 KB
· Görüntüleme: 222
9 - ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM.ppt
204 KB
· Görüntüleme: 231
10 - HAYVAN ISIRMALARINDA İLKYARDIM.ppt
293.5 KB
· Görüntüleme: 221
11- GÖZ,KULAK VE BURUNA YABANCI CİSİM KAÇMASINDA İLKYARDIM.ppt
Normal bir kurul defteri.Bu defteri bir kırtasiyeden temin ettikten sonra ISG kurul toplantılarında alınan kararları ya sayfalara yazarsınız ya da şirketinizde kalite yönetim sistemi varsa ilgili toplantı tutanağınızı doldurup boş sayfalarına sırası ile yapıştırırsınız.Yapıştırırken yalnız noterin basmış olduğu mühürleri kapatmamaya özen gösterin.
Eskiden varmış galiba kurul defterinin onaylı olması durumu,artık öyle bir zorunluluk yok,zaten kurul katılımcıları imza attımı, yeterli olmakta,uygulanmadıgında da cezai işlem uygulanıyor.Noterlik bir durum gerekli değil.
Valla ben ISG uzmanı olmadığım için ahkam kesmiş olmayayım.Ama bizim İSG uzmanımız hem tespit öneri defterini hem de kurul defterini noterden tasdik ettirdi.Bundan dolayı ben var olduğunu söylüyorum ama kanuni açıdan net bilgim yok.
kurul defterinin onaylı olmasına gerek yok.sadece tespit ve öneri defterini onaylatırmalıyız..kurulda aldığımız kararları imzalattırdıktan sonra arşivlememiz yeterli olmaktadır.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ bölüm 2 madde 5 İşyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanının; onaylı deftere iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin yazacağı tedbir ve önerilerin yerine getirilmesinden ve defterin imzalanması ve düzenli tutulmasından işveren veya işveren vekili sorumludur. Onaylı defter; seri numaralı ve kendinden kopyalı olur ve Genel Müdürlüğe, işyerinin bağlı olduğu Bakanlığın ilgili bölge müdürlüğüne veya notere her sayfası onaylattırılır. notere para vermeyin bölge müdürlüğüne gidin daha iyi bence.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.