İlçelerde Kullanılabilecek Atıksu Arıtma Tesisi

Üyeler Görebilir
Kişi başına günlük su miktarını 0,15 m³ düşünürsek, 1.000 kişilik nüfusa kadar gayet yeterli bir tasarım. Ancak 2.000 kişide debiyi karşılamak için bekletme süresini düşürmek gerekebilir.

Üyeler Görebilir
Gerçi tek usuller tebliğinde nüfusun azlığından dolayı atıksu oluşumu 80 lt/kişi.gün olarak alınmış öyle olunca 2000 kişi için 160 m3/gün oluyor yine kıl payı :D

Ekli dosyalar

• tenik usuller tebliği.png
    tenik usuller tebliği.png
    12.8 KB · Görüntüleme: 18
Üyeler Görebilir
İl Müdürlüğü kabul ederse sıkıntı yok da, etmiyorlar sorun orada :D 0,15 - 0,20 almanız gerek diyorlar. İller Bankası verilerinde en son 0,147 gördüm diye hatırlıyorum ?‍♂️

Üyeler Görebilir
Teknik usuller tebliğini nasıl kabul etmiyorlar. Ayrıca 150 lt/kişi-gün su tüketimidir. Kanala intikal yüzdesi ortalama 150 x 0,8 = 120 oluyor. Küçük debilerde bu durumlar göz ardı edilebilir ama büyük debilerde gereksiz büyük havalandırma havuzları gereksiz büyük çöktürme havuzlarına sebep oluyor. Reel de beklenen debi gelmeyince bekleme süreleri artıyor. Havalandırma havuzunda gereksiz enerji tüketimi çökeltim havuzunda ise flok oluşumuna sebebiyet veriyor. Bu da çıkış suyunun kalitesini bozuyor.

Üyeler Görebilir
Debilerin beklenenden düşük gelmesi durumunda, devrede olan 2 havalandırma havuzundan 1’i kapatılarak enerji tasarrufuda yapılabilen bir sistem.

Üyeler Görebilir
Güzel bir sistem ben beğendim . Ama tek eksik olarak etrafının komple kapatılması . Çünkü özellikle havalandırma havuzlarında serbest oksijenin de bir önemi vardır .Bunun zamanla bina içerisinde koku yaratacağı kanaatindeyim . Bu nedenle özellikle havalandırma havuzu yapılacak sistemlerde havuzların olduğu kısımların açık olması gerekir.

Üyeler Görebilir
yapılan hesaplamalara bakılırsa gelişmeye açık bir alan olmadığı gelişme beklenmediği ortaya çıkıyor değerler hep sınırlarda hatta kıl payı kurtarır durumda :)

Üyeler Görebilir
İlçelerde 2045 yılına kadar yapılan nüfus projeksiyonlarında artış gözükmediği için 25 senelik sıkıntısız işletme şartlarını sağlayacaktır.