ahşap palet üretimi / teknik uygunluk raporu

Üyeler Görebilir
merhaba arkadaşlar, elinde ahşap palet üretimi ile alakalı ambalaj atığı geri kazanımı teknik uygunluk raporu örneği olan varmıdır???
 
Üyeler Görebilir
Ali Bey merhaba, teknik uygunluk raporunu kendiniz hazırlamanızı tavsiye ederim. Bu tür raporların hazırlanması sayesinde hem prosesi öğrenmiş olursunuz hem de çalıştığınız firmayı... sizin takıldığınız yer olursa elbette yardımcı oluruz. Şimdiden kolay gelsin.
 
Üyeler Görebilir
merhaba Olgaç Bey, raporu kendim hazırladım 4.2 ve 4.3 başlıklarında eksiklik yazıldı örnek olarak bakıp ona göre güncellemek istedim. malum palet üretimi ile alakalı raporlara ulaşmak zor oluyor:)
 
Üyeler Görebilir
Sana hemen açıklayalım;

1586261163196.png

Bu kısımda tesis ile ilgili resimleri ekleyeceksin. Bir altta yer alan madde ise; kapasite raporundan veya elektrik faturasından yararlanabilirsin. Su miktarını bağlı bulunduğun ilin su tüketimi bellidir. Tesiste kaç kişi çalışıyorsa su tüketimini çarparak tahmini bir rakam bulabilirsin. Su miktarı= kişi başına tüketilen su miktarı*çalışan kişi sayısı. Su temini ise kanalizasyon veya dışarıdan mı karşılandığını açıklarsan yeterli olur.

1586261364905.png

Bu kısımda ise geri dönüşüm sırasında ürün oluşurken bakiye atık atık çıkabilir. Bu bakiye atığı firma kendi prosesinde geri kazanımını yapamaz ise başka bir geri kazanım lisansına sahip firmaya veya bertaraf tesisine vermesi gerekir. Atık Yönetimi Yönetmeliğini incelemeni tavsiye ederim.Ayrıca sana şöyle örnek vereyim; granül imalatı sırasında toz atıklar oluşur. Bu toz atıkları firmalar havalandırma sistemiyle toplar ve tehlikesiz atık olarak lisanslı firmalara verebilirler. Sen de firmadan proses sonucu oluşacak fireleri yazabilirsin. Ya da ahşap atıkları yağmurlu bir günde geldi. diyelim ki ahşam atığı yağmuru yedi ve kantar tartımı sonrası 100 ton geldi. Firma içerisinde kurutma işlemine tabi tuttunuz ve kantar tartımı sonrası 90 ton geldi. Geriye kalan 10 ton firedir ve buharlaşmıştır. :)


1586261852320.png
 
Üyeler Görebilir
işte ahşap tahtalar tehlikeli sınıfa girmediği için lisanslı firmalara verme durumumuz olmuyor. o yüzden firelerin nasıl kullanılacağı veya bertarafı hakkında ne yazılabilir. bertaraf tesisleri hakkında bilginiz varmı
 
Üyeler Görebilir
Cancağızım şu şekilde yazabilirsin; geri dönüşüm sırasında oluşacak fireler bertaraf tesislerine verilecektir. geri kazanım sonucu oluşacak fireler çimento tesislerine verilebilir. Onların atıktan türetilmiş yakıt ve yakma lisansları vardır. :)
 
Üyeler Görebilir
merhaba arkadaşlar ben bir tat tesisinde çalışıyorum.kodlarımda ahşap (150103) kodu var yani palet alabiliyorum ama tesis içinde palete bir işlem yapılırsa geri kazanıma giriyor diye ayrı bir lisans almam gerekiyormuş.sadece palet için lisans almam ne kadar mantıklı sizce,birde palet geri kazanım için izin lisans şartları nelerdir,bana maliyeti ne kadar olur.şimdiden teşekkürler.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba ,

Ahşap atıklarınıza dediğiniz gibi işlem yaptığınız takdirde (yenileme ) Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Lisansı almanız gerekiyor.Ambalaj içinse ambalaj atığı geri kazanım lisansı almanız gerekiyor.
Bu lisans için tesisinizin sağlaması gereken fiziki şartlar bulunuyor. Aşağıda fiziki şartlar ile ilgili dosyayı bulabilirsiniz.
Maliyeti konusunda ise araştırma yapmanız gerekiyor. Fiziksel şartları sağlamak için bir maliyet analizi yapabilirsiniz.
Ayrıca ödemeniz gereken Bakanlık tarafından belirlenmiş harç ücreti de aşağıdaki gibidir.

1600440912145.png

1600411655941.png
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Üyeler Görebilir
öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim fatih bey . Bir sorum daha olacak her çevre mühendisi bir tesis için çalışabiliyor değil mi yeni lisans almam durumunda tam zamanlı bir çevre mühendisi bulunmak zorunda.
 
Üyeler Görebilir
Firma bünyesinde çalışıyorsanız tam zamanlık olarak bir tesiste faaliyet gösterebilirsiniz.
Dolayısyla Yeni tesis kapsamına göre alınması gereken hizmet veya çalıştırılması gereken mühendis konusu ile ilgili aşağıda yönetmelik maddesini iletiyorum.

1600412567601.png
 
Üyeler Görebilir
@Fatih Koçak bey ufak bir düzeltme yapmak isterim 150103 kodlu ahşap ambalaj atıklarından bahsediyorsak ambalaj atığı geri kazanım lisansı alınması gerekli.
 
Üyeler Görebilir
Üst