Almanya'da çalışabilme olanakları

Üyeler Görebilir
Merhaba, ben 2020 Çevre Mühendisliği mezunuyum. Yaşadığım şehirdeki olanıksızlıktan dolayı iş bulamadım başka sektörde çalıştım 1 yıl kadar sonra taşındım ve yüksek lisansa başladım. Ayrıca geçen şubatta bir danışmanlık şirketinde işe başladım ama bazı nahoş durumlardan ve sağlık sorunundan dolayı 2 ay sonra işi bırakmak zorunda kaldım. Kısaca durumu özetledikten sonra güncel durumum; tezimi ve makalemi bu dönem bitiriyorum inşallah, çalışmıyorum ve Almanca kursuna gidiyorum. Almanya'ya gidip orada kendi alanımda çalışmak ve yetişmek istiyorum. Almanya'ya gidiş yöntemlerini çok araştırdım vize için başvuru yapacağım sonrasında mavi kart veya iş arama vizesi gibi olanaklara başvuracağım. Abim orada olduğu için ikamet sorunum yok. Almanya'da yaşayan meslektaşlarım varsa onlara sorularım var; genel durum, çalışma şartları ve olanakları, tecrübesiz bir mühendisin iş bulabilme şansı gibi konularda bilgi verirseniz çok mutlu olurum, şimdiden teşekkür ederim. (Almanca A2 seviyesinde kurs alıyorum şu an)
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Merhaba Büşra Hanım,
Daha önce benzer durumla ilgili paylaştığım bazı bilgiler vardı başka bir konu başlığı altında. O mesajın linkini aşağıda bulabilirsiniz.
Bunun dışında başka konularda sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım tabii ki.
Biraz meşakkatli bi süreç, umarım en kısa sürede hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Yurtdışı - Çevre Mühendisi
 
Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Büşra KUŞŞKendi bildiklerimden yola çıkarak, tecrübesiz bir mühendisin iş bulma şansının olduğunu söyleyebilirim.
Çoğu ilanda tecrübe şartı bulunsa da, yeni mezunlara sağlanan fırsatlar da mevcut.
Bu nedenle, internet üzerinden iş aramaya ek olarak etkili olduğunu düşündüğüm iki yöntemi önerebilirim:

Birincisi, üniversite yerleşkelerinde bulunan "iş ilanı" panoları. İlgili mesleğin fakültesi veya meslek yüksekokuluna bir "x" firması iş ilanı asıyor. Böylece direkt yeni mezunlara ulaşıyor.
Bu yöntem yeni mezunların kolayca iş bulabilmesini sağlıyor. Siz de bu yöntemle yeni mezun arayan şirketlerle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.
Her üniversiteyi fiziki olarak ayrı ayrı gezme şansınız yok. Bu sebeple, panolara asılan ilanlara çevrimiçi de erişebilirsiniz. Ancak, panolara asılan her ilan kariyer portalında bulunmayabilir.
Köln Üniversitesine ait örnek kariyer sayfasını aşağıya bırakıyorum. Üniversite adını değiştirerek istediğiniz şehirde veya bölgede iş arayabilirsiniz.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


İkincisi, kariyer fuarları. Kariyer fuarlarının amacı, yeni mezun ve/veya profesyonelleri iş veren ile bir araya getirmek.
Bu fuarlarda yeni mezun adaylar ile profesyoneller, interaktif olarak birçok büyük firmanın İK departmanları ile yüzyüze görüşmeler gerçekleştirebiliyor.
Bunun için fuar takvimlerini kontrol edebilirsiniz. Aşağıya 2024 yılının Temmuz ayına kadar olan kariyer fuarlarının takvimini ekliyorum, inceleyebilirsiniz.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Kariyer fuarlarının fiziksel olarak ziyaret edilmesi gerektiği gibi bir dezavantajı bulunsa da, iş bulma potansiyelini artırması göz önüne alındığında bu gereklilik bir dezavantaj olarak kabul edilmeyebilir.
Bir fuarın ardından iş anlaşması yapamasanız dahi, o büyük şirketlerin veritabanına dahil olmuş olursunuz.

Çalışma şartları ve olanaklarıyla ilgili bir sorunuz olmuş.
Mühendislik alanında birçok şirketin sunduğu imkanlar, ne yazık ki, Türkiye'ye göre daha avantajlı durumda.
Şirketler her iş ilanının altında size sunduğu olanaklara dair bilgiler sunarlar. Bu olanaklar, şirkete göre değişiklik gösterir, ancak genel olarak sosyal yaşantınıza değer verilir ve yaşam kalitenizi artırabilecek teklifler sunulabilir.
Bu teklifler arasında "leasing" yöntemiyle araç tahsisi, e-bike tahsisi, aylık sınırsız toplu taşıma kartı, ekstra sigorta destekleri, spor salonu üyeliği, eğitim destekleri gibi imkanlar bulunabilir.

Umarım sorularınıza cevap olmuştur.
Başarılar dilerim.
 
Üyeler Görebilir
sancarDün attığınız linki açınca gördüm ki, daha önce incelemiştim o yazıyı ama sorularımın cevaplarını bulamamıştım tam olarak. Şu an, mesajınızla kafamdaki taşlar oturdu biraz daha, çok detaylı anlatmışsınız asıl merak ettiklerimi açıklamışsınız emeğiniz için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz üniversite panosu sistemini bilmiyordum araştırmalarımda hiç denk gelmemiştim. Öğrendiğim için sevindim, araştırmalarımı bu konu üzerine yoğunlaştıracağım. Son dönemlerde çıkan yasaların yürürlüğe girme ve mevcut yasalardaki değişimleri takip etmeye çalışıyorum. Biraz ön çalışma isteyen bir süreç zaten biliyorsunuz. Tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim Sancar Bey.
 
Üst