Ambalaj atığı toplama ayırma tesisindeki görevimiz

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar bir toplama ayırma tesisinde çalışmaya başladım. Daha önceki tecrübelerim genelde danışmanlık firmalarında oldu. Bu tarz yerlerde çalışanların önerilerine ihtiyacım var.

Genel olarak çevre görevlisi bu tip firmalarda ne tür işler yapar. Aylık beyanlar sisteme nasıl yüklenir. Çevre Görevlisi olarak sisteme kaydı nasıl yapılır vs. vs.. Çalıştıgım yer küçük bir firma olduğu için kimsenin bu tip işlerden haberi yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
@Nurkzk Firmanın amacı danışmanlıkla sözleşmeyi feshedip çevre işlerini sizin ilgilenmesini istiyorlar. Bu işler 1-2 gün gitmekle halledilmez. Sizin sürekli orada olmanız gerekmektedir. Çevre görevlisi yönetmeliğinde tam zamanlı çevre görevlisi çalışması ibaresi geçmektedir.
 
Üyeler Görebilir
hocalarım nerden soracagımı bulamadım bir türlü ama burda bahsi geçmişken sormak istedim geçen sene kasım gibi çevre görevlisi belgesine 150 tl verip başvuruda bulundum eğitimi tamamladım sonra e sertifikamı aldım ama 300 tl verip de belgemi alacakken yasa değiştiği için almadım. bana aralık sonuna kadar süre var yoksa yanar demişlerdi. ama CSB nın sayfasında böyle bir ibare görmedim. bir yıl içerisinde yazıyor. ben kasıma kadar belgemi alabilir miyim? yoksa belgem yandı mı :( lütfen dönüş yapın
 
Üyeler Görebilir
Ben de aynı durumdayım ve bilmiyorum nolucak şu an bekliyorum ben de onaylanmasını ne cvp verecekler onaylanmazsa ona göre öğrenicem bende.
 
Üyeler Görebilir
@pınar ranıp Herkese merhaba, Bakanlık şu şekilde açıklama yapmıştı, çevre görevlisi yönetmeliği aynen geçerli olup çevre görevlis belgeleri alınmaya devam edilecektir diye. Size tavsiyem belgenizi alın.
 
Üyeler Görebilir
@pınar ranıp bahsettiğim gibi 1 sene içerisinde alınması lazım diye biliyorum. Pazartesi günü bakanlık ile görüşün. Bende görüşme sağlarım. yanlış hatırlamıyorsam 2018 yılında bakanlığa mail atmıştım. Eğitimi tamamladıktan sonra ne kadar sürede belge alınmalı diye; eğitimi tamamladıktan sonra belirli bir süre yok ama bu alınmayacağını anlamına gelmez. İvedilikle belge alınmalıdır diye cevap yazılmıştı.
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar,
Ambalaj atığı geri kazanımı ve tehlikesiz atık geri kazanımı yapan firmam var. Yurt dışından plastik ambalaj atıkları temin ediyoruz. Ancak gelen bazı ambalaj atıkları kullanamayacağımız şekilde oluyor. Geri kazanım tesisinden geri kazanım tesisine ambalaj atıklarını işlemeden göndermek kabul görmüyor. izin alınması gerekiyor diye biliyorum.
Benim bu atıkları başka bir geri kazanım tesisine ya da ambalaj toplama ayırma tesisine göndermem nasıl mümkün olabilir?
 
Üyeler Görebilir
Merhaba, yurt dışından ithal ettiğiniz ambalaj atıklarına geri kazanım uygulamak zorundasınız. Resmi olarak sizden çıkışı hurda değil ürün olur. Diğer türlü hurda olarak başka bir tesise çıkışını yapamazsınız. Biz çapak ithal ettiğimiz halde tekrar tesiste kırma işlemine tabi tutmamız gerektiğini söylediler.
 
Üyeler Görebilir
C üstadın dediği gibi, yurt dışından getirdiğiniz atıkları, Atıkların İthalatı Tebliğine göre hepsini geri kazanmak zorundasınız. Ancak şöyle yapılabilir; getirilen atıkların içerisinden mutlaka fire çıkmaktadır. Siz de kullanamadığınız atıkları fire olarak gösterebilirsiniz. Yurt dışından getirilen atıklarda illa ki toz vb. Maddeler çıkabilir. Örneğin 100 ton atık aldınız. 1 ton fire malzemesi çıkabilir. Bu yöntemi deneyebilirsiniz. 😊
 
Üyeler Görebilir
Teşekkür ederim cevaplar için :) aynı şey yurt içi atıkları için de geçerli midir? Yani benim bu atıkları işlemeden 150102 olarak çıkmam mümkün değil gibi gözüküyor.
 
Üst