Ambalaj atıkları beyanı

Üyeler Görebilir
arkadaşlar,
ambalaj atıkları beyanı yapılırken mesela 2010 yılında stokta kalan ambalajları 2011 yılına nasıl ekliyorsunuz. Temin edilen miktarın üzerine mi ekleniyor?

Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi

ilk olarak ek 4 bildirimi 2011 yılında gönderilmiş sanırım bununa aynı tarihten itibaren yapımalıydı. işyerine dediğimde belli bir kilonun altında oldugunda gerek olmadıgını oyuzden yapmadıklarını söylemişlerdi. bu mümkünmü

Üyeler Görebilir
@Buket Ayas
bence öyle birşey yok diye biliyorum ama ben bir araştırayım hatta bu konuda uzman arkadaşlarım var onlara sorayım size tekrardan dönüş yapayım. Ama bence yapılması lazım diye düşünüyorum

Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi

Çok iyi olur Olgaç Bey saolun. Geriye dönükte yapabiliyorsam hemen şifre almak için dilekçe göndericem.

Üyeler Görebilir
geriye dönük olarak yapabilirsin o zaman dilekçe yaz. İstersen il çevredende görüş alabilirsin. Dediğim gibi geriye dönük olarak yapman mevcut.

Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi

Tamam çok tesekkür ederim en azndan birkurtuluş yolumuz var :) peki aynı kod altında yapabiliyomuyum yeni kod ve şifremi istemeliyim

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar, ben geriye dönük olarak 3 yılın piyasaya süren bildirimini yapıcam. ilk olrak 2011 için bildirim yapıcam. ve orada belli bir stok bildiricem. 2012 yılına geçtiğimde bu stok miktarını temin edilen miktar üzerine eklicekmiyim yoksa sadece dönem başı stok olarak mı yazacağım. Bunu yazdığım takdirde piyasaya sürülen ambalaj miktarı kısmına bu dönem başı stoğumu eklemelimiyim ve yine 2012de oluşan stogumu tekrar düşecekmiyim?? o kısmı anlamadım umarım anlatabilmişimdir. yardımcı olursanız çok sevinirim

Üyeler Görebilir
@Buket Ayas
Buket hanım siz piyasaya süren bildiriminde ay bazında stoğunuz çıkıyorsa. o ayın stoğunu stok kısmı vardır oraya girersiniz ve sonraki aya geçtiğinizde onuda hesaba katarak diğer ayın işlemlerini yaparsınız. yıl sonuna stok bıraktığınızda. mesela 2013 yılının aralık ayında 100 kg stoğunuz çıktı diyelim bunu 2014'de devir ederken ocak ayına kendi firmanızın ismini yazarak stok olarak belirtirsiniz ve ocak ayının işlemlerini bu stoğu baz alarak yaparsınız.

ambalaj atık sisteminde öyle.

Üyeler Görebilir
@nazlıtelkıran
merhaba Nazlı hanım il çevreye bir dilekçe yazın ve hata nedenini belirtin ve il çevreye gönderin 1 hafta içerisinde gönderirler ben size dilekçe örnegide göndereyim.

Üyeler Görebilir
Nazlı Hanım öncelikle bulunduğunuz ilin İl Müdürlüğü'nü ararsanız bir ihtimal dilekçe istemeden beyanı tekrar gönderiyorlar. Yoksa Olgaç Beyin de dediği gibi dilekçe ilebaşvuru yapmanız gerekli

Üyeler Görebilir
@Sevcan Bayram
Sevcan hanım ben bir defa aradım dilekçesiz sistemi açabilir misiniz diye olmaz dilekçe ile müracaat etmelisiniz dedi ama bu her yer için geçerli değildir ama bana kalırsa dilekçe ile başvuru yapın ve bir örneğini alarak kayıt numarası almasını tavsiye ederim çünkü bazen sorun çıkabiliyor elinizde kanıtınız olur.